skiträdda

Jepps, skiträdda var vi igår. Vi gick vår lilla vanliga promenad ut i skogen. När vi ska svänga in på den smala stigen så ser ja att massa oxdjur står i hagen som tidigare varit enligt mig tom (min djurkunskap sträcker sig inte så långt att jag kan se vad för oxe de var, men det var bruna kossor med djävulshorn i pannan). Först tänkte jag "detta är luuungt" Prince och Milou verkar inte ens bry sig om oxkossorna. De båda hade fullt upp med att läsa kedjebrev som lämnats på marken. Men en liten bit in på den lilla stigen så tog kedjebreven slut och Prince tittade upp. Sekunden senare så började han skälla loss, detta ledde till att lill-råttan Milou drog upp sin nos ur marken med och började skälla bäst hon kunde.

Trots mina bristande kunskaper i hur djur kommunicerar med varande så kunde jag tolka att varken oxkossorna eller hundarna var speciellt glada över att se varandra. Oxarna började strategiskt ställa upp sig i en farlig uppställning vilket lyckades skrämma livet ur båda hundarna som blev knäpptysta. Om Prince hade kunnat så hade han nog lagt av sig sitt allra flickigaste skrik och sprungit gråtande där ifrån, medans Milou stod och darrade som ett asplöv. Själv så var jag en blanding av att darra och skrika flickigt. Där stod vi tre face-to-face med femton blodtörstiga oxar och allt som stod mellans oss var en rostig taggtråd uppsatt av nån tanig dräng år 1875. Alltså inget att lita på.

Vi började backa bakåt samtidigt som jag mumlade något förlåtande till oxarna. De uppfattande nog inte att det jag mumlade var ett försök till en ursäkt utan de gick med tunga hotande steg jämte oss. Fortfarande var allt som skiljde oss åt denna till synes ej effektiva taggtråden. Det är sällan jag känner mig så utstirrad som jag gjorde när hundarna lyckats rikta alla oxars uppmärksamhet rakt mot mig. Till sist så kom vi bort från den lilla stigen men hundarna var fortfarande så rädda att det inte gick att gå tillbaka den vägen vi kom från så på hundarnas initiativ så gick vi en omväg hem. Sen hade vi alla tre en tyst överenskommelse om att vi inte skulle gå den vägen någon mer gång.

Idag blir voffsingarna hämtade och sen dröjer det ca tre veckor innan vi kan ge oss ut på nya äventyr igen.

hundvakt

Nu är jag inne på dag 2 i mitt hundvaktande. Än så länge så går det bra, jag har fått sova relativt bra, inte helt lätt med två hundar i sängen som gärna ligger tätt intill och nära huvudet. Jag fick sova till 9 imorse, det kan jag leva med. Fast det egentligen är lite för tidigt. Så då blev det en promenad ut och nu när vi är tillbaka så har båda hundarna lagt sig för att sova. Men jag lovar att om jag lägger mig igen så kommer dom lfyga upp och genast vilja gå ut igen. Prince skäller mindre än vad jag trodde att han skulle göra, men han gör sitt bästa för att skrämma livet ur alla vi möter. Milou skäller faktiskt mer, men det finns inte en jäkel som blir rädd för den lilla råttan.

Prince håller stenhård koll på mig så jag inte går hemifrån utan honom. För han är världens största lipsill och har seperationsångest.
 
 

Lilla Ystad har på grund av sina småstads komplex skaffat en alldeles egen stureplan sida. En sida där man kan gå in och titta på bilder från vem som varit ute o festat i helgen. Alltid roligt att se vilka som gjort bort sig på fyllan och vilka som troligtvis aldrig kommer flytta från varken Ystad eller krogen. Om ni undrar hur det ser ut en vanlig utekväll i Ystad så tycker jag att nästa bild målar upp rätt bild av sofistikerade Ystad. På dansgolven i Ystad gör man mer än att bara dansa.....
image250

Köp en ny klänning och ta bort handen för bövelen.....

Manushelg och Mammadag!

Gådagen, natten och början av dagen idag har spenderats ute på landet hos Oscar med den fantastiska manusgruppen. Nu vill jag skrika ut allt vi kommit på och alla fantastiska idéer. Men det får jag inte. Attans. Men jag får dock dela med mig av de fantastiska bilderna jag tagit på manusgruppen.


Orkar inte skriva något, ska käka lite nu och om två timmar kommer min kära mor och min kära syster samt gullvovvarna.

var la jag mitt minne?

jag är makalöst bra på att göra av med saker. Nu letar jag efter dosan till mitt andra konto. Den är borta! Letar överallt, jag vet att jag brukar flytta runt på den.Den ligger på hundraprocent på ett supersäkert ställe, precis som alla annat som förvsinner. Jag minns att jag sett den i skafferiet, i en sminkväska, brevid tv'n, i min bokhylla och i ena lådan. Men den ligger inte där nu längre. Sån tur är så är mitt sifferminne bra så jag minns i alla fall min kod till kontot. Det positiva med att leta är att jag hittar allt sånt där annat som jag varit av med. Jag hittade en mojäng så jag kan lägga över musik på mobilen igen! Underbart, och handsfreen så jag kan lyssna på musiken. Jag hittade även kortet till det andra kontot (som jag inte ens visste att jag var av med, trodde de hade legat i plånboken i ett år nu, men icke). Jag hittade även alla mina nya pennor som jag köpte och sen blev av med och därför har saknat mycket.

Nu förbereder jag inför en helg med manusgruppen ute hos Oscar. Jag borde klä på mig och packa med jag fastnar vid datorn för att lyssna på Äkta Kärlek och Navid Modiri. Mina sommarkänslor spritter.

Dagens Ros går till mig själv för att jag känner för det.
Dagens Ris går till mongojäveln som kräkts utanför vår korridorsdörr. Kom och torka upp det ditt mongo.
.....och skånes alla bönder sjöng doue doue doue doudoudoudouedoue doue.....
Tack SJ!

Tack snälla SJ för att något konstigt och magiskt plötsligt hände. Tack för alla restider som dykt upp sedan igår, tack även för att resorna blev billigare. Jag vet inte vad det är som har hänt, jag tänker inte ifrågasätta de, så jag säger bara tack.

Nu är de bokat och klart, alla mina tågresor i sommar. Visserligen blev det vissa tajta tider, till exempel efter Roskilde, då är där en liiiten lucka på hur jag ska ta mig från roskilde till malmö, sen åker jag tåg hela natten och är framme 5 på morgonen, sen börjar jag jobba 12 dagen efter. Jag kommer nog vara måttligt trött den dagen.

Blev även en oväntad tripp till Hultsfred, dock kommer jag dit dagen efter att festivalen är slut. Men vem vet där ligger kanske kvar några festivalare i dikena som jag kan knäcka en öl med, folk kanske fortfarande står och köar till bolaget och vem vet jag kanske till och med kan få tälta en natt. Men tanken är dock att åka o hälsa på min kära syster och inte att festivala där. Sen åker jag med henne ner till Mamsetramsen och då blir det midsommarsfirande, en veckas avkoppling på stranden och sen är det en veckas intesivt festande på Roskilde sen upp snabbt som attan till Örebro.

I Juli blir det återigen en tur ner till Skåne för firande av min gamla mors 50 års dag (hon lär ju slå ihjäl mig för jag skriver det här) men mamma, du är vacker som en sommarvind och ser ut som 35!! Efter det så glider vi vidare till Tyskland för en weekend med badlandsbesökande och spritinhandlande, sen är det återigen dags för en natt på tåget till Örebro och sen jobb 10 på morgonen. Sen blir det inget mer resande för min del. Bara en massa jobb hela augusti.

Vi hade första manusgruppsmötet igår, tänker inte avslöja något, kan inte avslöja något, men det kommer bli bra! Så hela sommaren kommer förgyllas med underbara männsikor i en kanonbra grupp som kommer skriva bästa manuset någonsin. Sådeså.
Så var det dags för lite sommarfeelingsbilder              


Öldrickande på väg til Hultsfred

Trampbåt på Tosselilla


Piratskepp vid stranden i Skanör-Falserbo


Mina söta töser på väg till Kivik

Men jävla skit SJ

jävla skit Sj får ta och sätta in extra tåg innan jag får tuppjuck. Det finns inte en endaste jävla plats kvar på ett endast jävla skittåg så jag kan komma hem till midsommar när jag ska ha min semester hemma.
Först idag blev jag superglad för att ems och jag kom på att jag kunde åka med dom hem och vara hemma över helgen den 1-4 typ. Mamma gick nästan med på att betala min biljett upp hit igen men då kom jag på att jag bokat in dumma jobbtider den helgen och att vi har oscarsgala med spexet på lördagen. (den är inte dum den tycker jag om, men jag hade tyckt om att vara hemma med faktiskt). Nu är jag arg och allt är analatrappsdumma sj's fel. Och då tänkte jag boka min biljett hem för midsommar så jag kunde glädjas lite åt det...men näää dååååå...

Håller på att måla en tavla till sötmormor, men inte ens det går bra. Det är också Sj's dumma fel. Hade det inte varit för att sj funnits så ahde jag kunnat koncentrera mig på att måla fint......


Nu ska jag fortsätta svära, måla och kanske gråta en skvätt lite symboliskt bara för att jag ska tycka riktigt synd om mig själv...


stackars lilla Johanna.....

auh du hur faen ser du ut?

ja, hur fan ser jag ut, det är frågan som Wilmer X ställt så många gånger förr. (Jag chansar på att det är Wilmer X, mitt svaga minne anser det i alla fall).

Jag har haft fördjupning i bilden i en vecka och ska vara klar imorgon med mina självporträtt. Men det är svårt, först och främst för att man inte själv vet hur man ser ut riktigt. Alla har vi ju in övade fotominer som vi blir nöjda med. när de andra bilderna visas så skriks de högt om att de genast ska raderas. Det är även svårt sen när bilderna är klara att säga i fall det ser ut som mig eller inte. Eftersom jag inte riktigt vet hur jag ser ut.

 Den vänstra är jag mest nöjd med..
 Blir inte lika fina så här..

Förresten så är jag kär igen, nu är det inte i min dator eller min mobil (som jag för den delen nog snart kommer göra slut med) utan jag har två nya kärlekar. Uno och den andra vet jag inte vad den hete än. Uno är i alla fall en cykel som jag köpt  av Oscar (eller ska köpa men har redan börjat använda) det är en jättefin blå pojkcykel, tyvärr är den utan fotbroms men jag har fått in det rätta handknycket för att bromsa nu. Jag ska dock pimpa honom lite så han ser lite speciell ut och får kedjeskydd och en såndär pinne man sparkar ner så den kan stå utan att stå i cykelstället. Kanske måla lite på honom med.

Den andra kärleken är min fina digitalkamera som jag fick i födelsedagspresent. Men tillskillnad från Uno som jag vill använda hela tiden så är jag lite försiktigare med min kamera. Den har ännu inte fått lämna mitt rum. Eftersom jag är expert på att bli av med saker så vill jag inte ta med mig den. (förresten så efterlyster jag en grön kofta som jag glömde kvar på kåren och en vit puma tröja som jag glömde kvar på Hjalmar bergman teatern bakom scenen)

Denna sommaren och nästa år kommer bli kalasroligt, jag har kommit med i manusgruppen på spexet. Redan i övermorgon börjar arbetet för att skriva det bästa manuset någonsin!

Överlämningen av redaktörposten är imorgon, det ska bli intressant att hela nästa år ansvara för att Kuling kommer bli bästa tidningen i Örebro!Urk på burk, Ems meddelade mig just att hon hittade en halvdöd fågel bakom soffan och en katt som var i fullfärd med att klösa sönder den. I ett sånt läge vet jag inte vad jag hade gjort, troligtvis hade jag börjat gråta hysteriskt, kanske kräkas en aning och sen ringt mamma. Eller nä, jag hade nog ringt mamma först. Men nu hade jag tagit första flyget till england om jag kunnat för att stötta emilie i hennes kräkande och gråtande...fast jag tror inte hon kräks och gråter hon brukar vara mer man än så. Förresten så låter det konstigt att detta kan utspela sig bakom en soffa, men i huset så står den ena soffan med ryggen mot en typ terassdörr som brukar står öppen när det är varmt, det är därför främmande katter och fåglar kan vistas i rummet.

På tal om blod så drömde jag att Prince blev påkörd, först var han död när jag kom fram till honom och jag skrek och skrek massa och grät hysteriskt. Men eftersom jag har kunnat påverka mina drömmar ibland så lyckades jag med det denna gången också, så då började han leva. Men jag grät o skrek fortfarande, han var jätteblodig och led och hade bara tre ben så han kunde inte ställa sig. Jag kunde inte lyfta honom för han var för tung och jag kunde inte flytta bort honom från den stora vägen och jag kunde inte lämna honom för då kanske han skulle bli påkörd igen och dö. Det var jättehemskt och jobbigt, men jag kan lyckligt berätta att han senare ställe sig upp och sen mådde han bra igen då åkte han med mig i bilen och så plockade vi upp bebisar som satt längst vägen.

Det är helt okej om denna drömmen inte slår in....


Det blidde ingen storvinst...

Årets bästa spex blev Linköping, som absolut var värda sin vinst. Flest priser tog KTH hem som också var värda sina priser. Örebro vann bästa kostym och det var vi absolut värda, Örebro ägde när det kom till kostym!

Men nu nog om spex för ett tag.

Det har inte hänt så mycket på senaste, jag har inte käkat några räkor och därför inte heller sett skymten av rektorn. Däremot har Öbo tvingat mig (och alla andra studenter) att storstäda i korridorerna. Så nu är studentgatan skinande ren!

Denna veckan är fullbokad av massa tecknande och möten. På söndag kommer mamma, anna o emsan sen ska jag passa vovvarna i en vecka.

har massa att göra men fastnade framför teven med avsnitt av my name i earl och scrubs, avsnitt jag redan sett men vad gör det jag skrattar lika högt i all fall!

Vilket tråkigt inlägg detta blev men jag har uppdaterat er i alla fall! Och emilie välkommen hem till sverige! ska bli kul att få ha dig här ett litet tag!

chipp o hajk


Spex-Sm

Vilka är Sveriges roligaste studenter? Jo det ska vi ta reda på nu i helgen.

Idag har morgonen fram till nu spenderats på Hjalmar Bergman teatern för att förbereda Örebros stora vinst, får man hoppas :D

8 städer tävlar i bästa spexet, jag kan ju helt garanterat säga att det kommer bli roligt i alla fall! Publiken kommer få valuta för pengarna. Vilken underbar tävling det kommer bli och underbara fester. Fester där Fylle-Johanna lovar att försöka bete sig och uppföra sig på ett sätt som hade gjort Mamma stolt! Men vi får se hur det går med den saken!

Röda dagar mitt i veckan är djävulens påhitt, tillsammans med datorer. Orkar inte gå in närmare på det men nu har jag fått spotta de ur mig i alla fall och det känns genast mycket bättre.

Nu: Mat och vila

Sen: Dörrvakt på teatern och stormöte 20.00
 så här snygg var introdansen på förra spexet!!

 Motståndsarmén snyggt uppställda!

Bye Bye

En Skåning i Örebro tycker till om Göteborg

Detta känns som en bra dag och den har inte pågått så länge än. Jag har inte heller hunnit göra de jag skulla göra idag, jag har inte ens ätit frukost, har inte dragit upp persiennerna, här är fortfarande stökigt på rummet men vet ni vad de löser sig! För de löste sig igår, nu har jag till imorgon på mig att fixa till allt och de kommer gå kalas, eller nä inte riktigt, jag borde sitta i bibblan och läsa nu. Men de löser sig.

Mest av allt ser jag framemot helgen, då är det spex-sm. Jag och Tommy ska vara värdar för Göteborgspexet. Gamla goa göteborgare kan jag hantera, Lina och Dragan har varit en lång uppvärmning för det ultimata göteborgartestet som kommer nu i helgen. 

Jag kan ju massa om göteborg så de kommer gå galant.
Göteborg har hur mycket som helst:
 Sveriges näst största stad. Sthlms lillebror.

 Spåvagnar som kör precis överallt!!!! 

 Goa Gubbar, precis överallt!

 Fantastiska Avenyyyyn, fullt me spårvagnar och goa gubbar överallt!

 Ansiktslyftningar till bra pris på Liseberg!

 Håll i hatten, för göteborg har även Håkan Hellström

 Göteborgs konung! Ers majestät Leif Loket Olsson den förste.

 Precis som Loket så kommer öven Volvo från Göteborg

 Göteborgare har garanterat humor!


Är det något jag missat? .......ooooooooooocch nuuuuuuuu! har Lina hunnit skriva en 4 sidor lång lista på viktiga saker jag glömt om Göteborg!

Nu ska denna dryga skåningen dra tummen ur röven och lämna bloggen för idag!

kärlek till alla!


ajsing bajsing lilla katt du får ont i magen...

ajsing bajsing lilla Johanna du får ont i huvudet...

varför varför varför...varför i helskotta kan jag inte vara mer organiserad? Nu sitter jag här igen, som så många gånger förr, dagen innan allt ska vara klart. Jag kan ju se det från den ljusa sidan, jag har bara två böcker kvar att läsa och en A4-sida vars om böckerna. Jag har bara några bilder kvar att göra till färgproverna. Nu kom jag just på att jag glömt skriva om min fördjupning jag ska göra. Varför tar jag för lätt på allt, jag ser inte allvaret i saker. Tänker bara att allt löser sig. Det brukar lösa sig, allt löser sig till sist, men varför kan det inte lösa sig i tid?

Än en gång så tar jag inte tag i det jag ska för nu ska jag helt medvetet titta på Wallander och inte göra det jag borde. För det löser sig ju alltid. Jag tror att det är nödvändigt att titta på Wallander nu. På så sätt så får jag en dos av hemma och jag kan sitta och titta på den fina Ystadsmiljön. Tänk att man uppskattar det så mycket mer när man inte bor där. Nu saknas bara FiaLottaGammelPotta sen är denna pluggkväll officiellt en myskväll.


Det löser sig!

Peace!

Nytt inlägg

Nu är det miss i nassen, ja, eller nästan morgon t.o.m.
Jag har nyss kommit hem från jobbet och ska snart lägga mig i sängen och koncentrera mig på att lyckas somna. Det är nämligen svårare än vad man kan tro, även för en person som mig som älskar att sova. Jag är nämligen så uppe  i varv efter att ha stått och skrikit till alla gästerna. Det är väldigt intressant det där, ena sekunden kan de vara helt tyst och stilla och jag kan till och med höra vad dom i köket gör. Men så vips så hör jag inte ens vad personen brevid mig säger, för in kommer fyllona indrösande. Eftersom dom har varit på krogen och lyssnat på hög musik och skrikit åt varandra hela kvällen så fortsätter dom att prata i samma höga ljudnivå som dom gjort hela kvällen. Då går det inte att prata i normal ton längre, utan det är bara skrik som hörs igenom ljudnivån. Ännu värre när man ska ropa något till köket, eftersom rösten redan skriker så gott den kan för att kommunicera med gästerna så kan den inte höras mer för att komma fram till köket. Jaja, nog om mitt skrikande. Jag har inga jätteproblem med att var högljudd så jag ska inte gnälla. Var faktiskt ganska kul att jobba idag. Hade först ett 15-19 pass som var ganska lungt, sen åkte jag o Sandra hem till Kajsa och "förfestade" sen gick vi tillbaka till jobbet till 23.00 och jobbade till 03.00. Lång dag och jag är trött i kroppen men inte i huvudet.

Förresten, det är crusing i Ystad idag, det är andra året jag missar den nu. Men nästa år, då jävlar i hoppet kan ni skriva på en lapp och stoppa i fickan på att jag kommer vara där. Saknar Ystad lite nu, men det är nog bara för att det är ungefär en månad kvar tills jag kommer hem, så nära. Men först kommer Mamma, Anna och Ems o hälsar på mig och då ska jag vara hundvakt åt älskade Prince och Milou i några dagar. Alla som vill följa med mig på hundpromenader räcker upp en hand!!

Nu ska jag fortsätta natten med lite plugg, då kommer jag somna på direkten!

 Ems o Blondie på förra årets crusing
 Älskade Princepölsen trivs inte med tröja på

förfest och The Sounds

Om cirkus 20 min så börjar folket anlända hit till mitt lilla rum och då ska de festas! Efter ett impulsiv beslut igår så ska vi nu ett helt gäng iväg och se på Tha Sounds!

nu har jag panikstädat och tokdiskat eftersom mitt rum igår såg ut som ett ruckel som endast råttor och grottmänniskor hade trivts att bo i (och jag....jag är nog lite råtta o lita grottmänniska tror jag eller bara fruktansvärt slarvig)

och nu som en äkta kvinna så gör jag flera saker samtidigt, inget avancerat dock, utan ajg äter, dricker öl och bloggar. Nä karlar är det något ni klarar av att göra samtidigt?
av någon anlednig tror jag att jag skriver på MSN och trycker därför av ren reflex på enter med jämna mellan rum.
Jag börjar irritera mig själv med det. På tal om att irritera och MSN så irriterar jag mig själv där med. EFtersom jag missbrukar smileys fullständigt. Mellan vartannat ord trycker jag automatiskt in en smiley. Den som användt flest smileys när den dör vinner :) Jag spottar smileys ur mig som om jag vore världens lyckigaste människa, dock försöker jag bara visa att jag är på gott humör och eftersom ingen kan se att jag sitter o ler vid datorn så måste jag visa de :) Emsan har ett helt annat förhållande till smilysarna, hon väljer ganska strategiskt om det ska avra en stor smiley eller en som bara ler. Rätt så bra, då vet man att hennes stora smiley leende är äkta i alla fall. Det är mina med iofs :D

Haha, vilket intressant smiley inlägg :) Efter att jag löst smileyproblemet så ska jag ta på mig att lösa världsfreden också.

Meeen summan av kardemumman är att ikväll blir det drag och ös med massa underbara människor och jag ska skratta som den gladaste smileyn hela kvällen :D
om jag varit en smiley hade jag velat se ut så här :D

this is spartaaaaa

nä nu gjorde jag det igen.

andra gången denna veckan jag låste ute mig, tur att min granne kunde öppna åt mig (samma granne som alla de andra gångerna).

Vad ska jag göra? operera in nyckeln i pannan eller?

Det roligaste vara att jag inte ens var utelåst. Jag hade nycklarna med mig, men dom låg längst ner i tvättkorgen men det visste jag inte, hur dom hamnade där har jag ingen aning om.

Förresten så tar jag tillbaka det jag skrev förra gången, jag tycker visst om att bära saker i munnen. Idag när jag sprang fram o tillbaka mellan tvättstugan, förrådet och rummet så la jag märke till att jag hade tvättstugekortet och nycklarna omvarandra i munnen. När jag upptäckte det så skrattade jag högt. Hur hälsosamt det är att ha nycklarna och låskortet i munnen kan vi diskutera en annan dag.....

Det var kanske då när jag skrattade högt och nyckeln trillade ut ur munnen på mig rakt ner i tvättkorgen..mm... så måste de ha varit.


Såg 300 med Catrin o Sid igår. Jag grät nästan så snygga karlarna var. Man kan säga att rummet var sprängfärdigt av östrogen och Catrin o Sid hoppade i sängen av glädje varje gång en mage med sexton magrutor i varje magruta dock upp på skärmen. Innan idag när jag stod ansikte mot ansikte med min egen spegelbild i den låste korridorsdörren så tänkte jag dra en scen ur filmen och skrika "this is spartaaaaa" och sen kicka upp dörren, de hade varit alternativ två om inte grannen kommit och öppnat. ooh, då kanske den heta polisen kommit hit o haffat mig... tänk vilken bra dag det hade blivit då.....

vem är jag?

nu borde jag verkligen verkligen läsa om konsthistoria och plugga till perspektivstentan vi ska ha på onsdag, men som ni kan lista ut så gör jag inte det.

Nä istället har jag hittat massa kul test som jag måste göra (ja faktiskt måste). Det är obligatoriskt i processen att hitta sig själv. Så vem är jag då. Jo om jag hade varit en hund så hade jag varit en Golden enligt första test. Vissa likheter kunde jag faktiskt hålla med om som finns mellan mig och en golden. (
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?a=509489)
t.ex
Golden retrievern är en snäll och tillitsfull hund. Snäll och tillitsfull, visst är jag de!

Den är glad då den känner sig nyttig och tycker om att samarbeta. Word!
 
Den tycker mycket om att bära grejer i munnen och gör det mer än gärna när den ska hälsa. Njaaaa, den här punkten har jag lite svårt att relatera till, men visst det låter ju kul i alla fall :)

En golden är en stark hund som gärna drar pulka och jobbar fysiskt, men den är ingen direkt sprinter på löpbanan. Jag är nog inte någon direkt sprinter på löpbanan jag heller om jag ska vara helt ärlig!

TEST 2, Hur datanörd är du? (http://www.algonet.se/~jankol/nordtest.html)

svar: 15, av 128 möjliga. Du är inte nörd. Du har inte ens en chans att bli kallad nörd. Förmodligen har du knappt hört talas om datorer, trots att du bevisligen sitter och gör testet på en sådan.
(Se där Beckah, du får inte kalla mig nörd längre!)

TEST 3, personlighetstest.( http://www.zapera.com/survey/demo/personality/)
 Jag är uttåtriktad, upplevande, abstrakt, känslostyrd person.

Du är mycket intresserad av, vad som pågår i din omgivning. Du gillar att prata med andra (nästan oberoende om vad det handlar om) och att vara med, där "det sker".

Du flyter med strömmen och tar beslut i sista stund - ibland låter du t.o.m. andra personer fatta dina beslut åt dig. Du är en mycket flexibel person, som trivs med fria ramar och lösa avtal.

Du fokuserar på "the big picture" och tycker om att teoretisera över VARFÖR saker fungerar som de gör (medan du inte bekymrar dig så mycket om detaljerna). Du är en kreativ person, som gillar att experimentera.

Du lever dig gärna in i andra människors situation och är snabb att stötta andra om de har behov för det. Du värdesätter känslosamhet och tar ofta beslut utifrån dina personliga värderingar.

(här tycker jag att alla punkter stämmer jäkligt bra)

Test 4, Hur vuxen är du? http://www.sr.se/p4/kombi/test/test.htm
Du kan ännu ett tag kalla dig ungdomlig och oförstörd. Se dig bara för så att du inte trillar dit på att etikettera matreserna för då är det kört!
(mm, hade nog blivit rädd om jag hade plockat för många vuxenpoäng)

Test 5, Hur romantisk är du? http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=24138&a=291492

Bulldozern
Du är verkligen vad man kan kalla en ångvält! Har ingen som helst uppfattning om hur man ska charma den man vill ha. Du tänker bara på dig själv och dina behov. Inse att alla inte nödvändigtvis har samma tycke och smak som du. Stor risk att det aldrig blir någon andra dejt för din del eftersom du inte ger din dejt chansen att ens öppna munnen! Sluta vara så ego och fatta att du ibland måste göra något för någon annan än dig själv. Tipset till dig är faktiskt en rejäl charmkurs.

Hahahahhahaa, detta var lätt det roligaste resultatet och det får avsluta kvällen. Till mitt försvar måste jag säga att det var himlans knepiga frågor och därför tycker jag inte att detta resultatet stämmer. Visserligen är jag ingen romantiker men så hemsk är jag väl inte? Eller vad säger ni mina kära vänner? Är det charmskolan nästa för min del?

Nu gott folk så tycker jag att ni ska gå in på sidorna och göra testen och sen skriva resultaten till mig! Jag vill ju veta aaaallt om er alla. Pallar ni inte göra alla testen så gör ett i alla fall :D Så kan vi få reda på om ni också tycker om att bära saker i munnen, är unga och oförstörda, onördiga och utåtriktade men även ocharmiga och ego i kärlek :D eller den beskrivningen passar kanske bara mig?  

image208

Partyprinssesa var jag på Kåren tillsammans me Jullan på vår födelsedagsfest. Här på bilden med barndomsvännen Ek.

image207

Jag är visst en golden, men söta lilla Milou är en äkta yorkshire terrier. Jag är inte riktigt lika energisk och ettrig som den lilla loppan.

allt går att skämta om

Igår blev jag vald till redaktör för Kuling! Det är otroligt kul, men lite skrämmande också. Mycket ansvar läggs på mig. Men jag ska anstränga mig till mitt yttersta för att klara mitt uppdrag galant.
Mitt första uppdrag är att skriva kort om mig själv till nästa nummer. En kort presentation om vem jag är, så vem är jag då. Jag är en person om är okapabel till att hålla ordning och reda på mitt rum, jag är en person som låser ute mig och förlitar mig på att grannarna i korridoren ska komma och öppna för mig. Jag är en lite halvglömsk person som är allergisk mot att komma i tid. Men detta kompenserar jag med en stor dos av glatt humör, att jag är en bra vän och att jag ser humorn i det mesta. Att jag ser humorn i det mesta speglade sig innan idag när en vän hörde av sig till mig om ett väldigt privat problem. Vännen i fråga har smittats av en könsjukdom. Vännen ville ha mitt stöd och jag har en svag känsla av att personen behövde skratta bort allvaret i ämnet och det var därför jag blev den utvalde att ta del av problemet. Boven i spelet heter kondylom, eller könsvårtor. Könsvårtor i sig är ett hysertiskt roligt ord, det finns inte en endaste liten del i det ordet som låter fint. Men ordet som föll min humor i smaken var ordet kondylom. Jag undrar genast varför ordet kondylom låter så likt kondom. Det är ju bäddat för missförstånd i sänghalmen.

Person 1: 'ehh, har du kondom?'
Person 2 hör lite dåligt i stundens hetta och hör istället - har du kondylom, tänker, mm, de har jag ju och svara 'ja, de har jag'
Båda fortsätter nöjt och resten av historian kan ni ju själv ;)

Där har vi förklaringen till varför kondylom är en av de vanligaste förkommande könsjukdomarna. hehe

Efter detta lilla skämt så vill jag passa på att ta upp varnings-pekpinnen och slå er alla lite på fingrarna med den här informationen: Kondylom, könsvårtor, de där små prickarna som kliar smittar fastän kondom används! så de så! Så därför gott folk så vill jag avråda er alla från alla former av sexuellaktivitet för resten av era liv.

Tycker ni det låter tråkigt? Då ska jag bara ta och informera er om att det finns mycket roligt man kan göra förutom att ha sex. Man kan skriva en bok, skaffa ett husdjur, klippa tånaglarna ja se, det finns en hel oändlighet med substitut.

Men om ni ska ha sex så använd kondom för att vara på den säkra slidan!  ;)
haha, humor.

Själklart vet min vän om att jag skriver om detta här, men vill ju så klart vara anonym. Men för er som gärna lägger näsan i blöt och vill spekulera om vem det är så kan jag avslöja att det är min gode vän MacGyver hela historien handlar om. Men sssccchhh!! Säg inget till honom så han vet att ni vet.

image206


Late night photoshop

Eftersom jag sovit några timmar under dagen så är det omöjligt att somna nu på natten. Därför roar jag mig med Cops på tv och lite photoshopsmixtrande.

image203image204image205

FestiValborg

Vilken underbar helg som passerat. Jag vet inte ens varför jag är vaken nu. Borde ju sova i 15h till. Ska nog göra de snart. Men först en sammanfattning av helgen som varit.

Fredag

I Fredagsnatt kom syrran, Ek och Lisen hela vägen från skåne för att hälsa på mig och komma på min o jullans födelsedagsfest som vi hade i lördags. På natten när vi skulle lägga oss så bäddade jag ner mig på madrassen på golvet alldeles brevid lilla Chillys bur. Nu vill jag inte låta som en hemsk och elak människa men jävlar vad jag tänkte bryta nacken av den lille skiten under natten. Jag svor över att han inte var en väldresserad hund som man kunde säga åt att hålla käften. Nä, uppmärksamhetskrävande Chilly skakade i gallret hela natten och visade sina fina partytrick där han kan lyfta av gallret från buren och sen hoppa ut och sätta sig brevid buren helt själv. Det hela resulterade i massa fula ord, dålig sömn och den tripp till Marieberg dagen efter för att lägga massa dyra pengar på en ny stor, fin, nästan gallerfri bur.
 
Lördag
Festen blev mer än lyckad och stort tack till alla som kom dit. Dealen med Kåren var att vi skulle försöka få dit 100-pers under kvällen. Det trodde vi att vi skulle lyckas med. Kl 21.00 satt vi ett tappert litet gäng och blåste balonger och undrade ifall det verkligen skulle komma 100 pers eller inte. Några gäster började droppa in och sen drog karusellen igång. det kom folk och det kom folk, ja det kom nästan 200 folk. Jävlar vad det var folk. Jag sprang runt som en speedad ekorre och försökte prata med alla och springa bort några rundor till baren för att fylla på vätskenivån. Folk hjälpte gladerligen till att fylla på min vätskenivå och under slutet av kvällen fick jag i mig tre shots på raken och det var grädden på moset, pricken över i:et eller faktiskt tre shots för mycket. Tack och hej var det i alla fall med mitt minne efter den punkten. Men vi lyckades i alla fall ta oss från Kåren hem till Kalle där efterfesten tog vid och jag somnade. Vid fyra på morgonen så vinglade jag hemåt för att väcka syrran o Co med mitt fylleprat.

Söndag
Inte lätt att vakna.
Töserna packade ihop och körde hem till skåne igen. Jag begav mig till spexets provföreställning. Mycket bra mina vänner.
Bakis ut av bara helvete så packade jag ner ölen i väskan och gick hem till Catrin för att börja FestiValborgs firandet. Efter en kvart gav jag upp och gick hem och sov en timme. Vaknade och gick på spexets grillfest. Fick aldrig till något riktigt partyhumör. Jag och Fia skulle senare på kvällen gå på partyrunda, men den partyrundan slutade med att vi gick hem och la oss.

Måndag
Försov mig till jobbet. Hann dock dit överförväntan i tid och kom bara 4 minuter försent. Trött och hungrig  kom jag hem vid 16.30. Tänkte att sova en liten sväng nu hade inte varit helt fel. Så jag bäddade ner mig och skulle precis till att somna då grannarna i huset mittemot öppnar fönsterna och plockar fram värsta högtalarna och börjar sin valborgsdag med att bräka på världens högsta musik som riktas rakt mot mitt fönster. Jag låg och svor ett litet tag, denna gången vill jag bryta nacken på grannen istället. Jag låg och planerade hur jag skulle dra på mig min MacGyver-peruk och smyga osynligt bort till fönstret där högtalarna stod, mixtra lite med sladdarna och Booom! spränga alla skitgrannar som spelar musik när jag vill sova i luften. Eller så ville jag dra på mig min supermandräkt och använda alla mina superkrafter i en enda spark rätt i pungen på grannfanskapet. Med all den bubblande ilskan i kroppen så somnade jag och sov relativt bra i en timme. Sen var det fest i kärlekslandet, hos catrin, kärlekslandet igen, hem o hämta mer dricka, stanna och dansa med grannarna till musiken som strömmade ut genom högtalarna mittemot mitt fönster (oooh, varför är fylle-johanna en sån förrädare, dansa med grannarna till den förbaskade musiken, det hade inte nykter-johanna gjort, nä hon hade gett dom en pungspark), mer festande i kärlekslandet, efterfest hos Kalle som slutade med ett besök av två väldigt heta poliser, dock var inte poliserna där för att varken träffa mig eller ragga på mig (trotts att fylle-johanna gjorde sitt bästa för att flörta med hetaste polisen) utan dom var där för att något litet fyllo inte kunnat hålla foten i styr utan tvungen skulle sparka sönder korridorsdörren, (klantarslet gav dörren en pungspark kan man säga), efterefterfest hos Pentti och Jess och sen tillsist vinglande hemåt för att sova skönt. Nä icke, för då visar det sig att alla grannar har gått ihop emot min sömn. För då börjar grannen över spela hysteriskt hög musik hela jävla natten (morgonen). Jag försvann åter igen in i rollen som mordlystna MacGyver ute på mörda-grannarna-uppdrag och sen somnade jag sakta in.


Tisdag
Dagen har inte varit så lång än. Har vaknat, ringt till Fia för att försäkra mig om att hon kom hem helskinnad igår. Det hade hon sån tur är. Nu ska jag sova lite till sen blir det väl bakismat någonstans. Just nu är det så tyst och lungt på studentgatan så jag funderar på att sätta igång lite högmusik för att ge igen med samma mynt. Nykter-Johanna är hämndlysten tror jag bestämt. Fylle-Johanna tackar för en trevlig helg men slänger nu in handduken och ses snart på  en fest nära dig.