Jojje hjärtar Blackpool

Okej här kommer uppdateringen!

Nu har jag spenderat flera underbara dagar i här i england. Jag måste säga att folket här är väldans lustiga. Här finns det vägskyltar som varnar för gamla människor, bilarna kör på helt fel sida av vägen de t.o.m parkerar lite hur dom vill, det finns inget fritidshem för barnen (vilket är bra eftersom annars hade emilie inte kunnat komma hit som aupair), det sitter folk på pubarna nästan varje dag.

 Här har vi kära Ems vid det välfyllda kylskåpet som vi stirrade in i dag in och dag ut. Massa smaskikgt fanns där. Våra nattamackor på fyllan var värsta gourmématen, fyllekäk på lyxnivå:)

 Smesh & David, två galna engelsmän som tyckte om fulla svenska tjejer och ironi!
 Miss i nassen på krogen slog det mig att priserna var otroligt billiga och att ingen skulle tro mig om jag inte hade fotobevis med mig hem. Så här är det, se så billigt.

 Andra kvällen på puben tog våra kära engelska vänner med sig en lista över hur ofta folk har sex i olika länder. Som ni ser så pekar jag mot Sverige som ligger skamligt långt ner på listan. Jag och Emilie fick sedan otaliga förslag och erbjudande om att hjälpa sverige en bit upp på listan.

 lördagen spenderades på Pleasure Beach, på bilden åker vi genom spöktunneln. Väldigt läskigt.
 Det första vi gjorde när vi kom in på pleasure beach var att gå in i spelhallen. Där körde vi rally och sköt ihjäl några dinosaurier. Sen uppenbarade dem sig för oss...spelmaskinerna. Bara 2 pence skulle man lägga i så trilla den ner och tryckte till ett annar mynt som stryckte ner flera mynt och om man har tur trcyker dom över kanten så man får ut dom. Och har man önnu mer tur så trillar det ner en nyckelring med. Genialiskt, nyckelringar ska vi ha! tänkte vi och örjade genast kasta i våra pengar. Det är ju bara 2 pence, det är knappt ngnting, hur mycket kan de vara undrade vi. Men eftersom ingen av oss orkade räkna om hur mycket det var och fakitkst inte brydde oss så la vi i peng efter peng. När våra pengar tog slut fanns det bara en sak att göra, växla mer. Emilie sprang och växlade och jag tryckte mig febrilt mot automaten för att visa alla förbi passerande att den var upptagen. Emilie kom och vi la i lite mer pengar. Whoops! så trilla en nyckelring ner. Precis vad vi ville ha. Men slutade vi då? Nä! Då fick vi ju mersmak, måste ha en nyckelring till. Växla mer. Kling kling kling. Väldigt nära, måste växla en gång till. Mer pengar i automaten. Efter ett tag inbillade vi oss att av dom myntan som låg i automaten hade vi nog stoppat i hälften. En nyckelring till. Wiie, så då fortsatte vi lite till. Efter fyra nyckelringar (4 tämligen fula nyckelringar) och några hundra kronor senare så lyckades vi slita oss från spelhallen. Då hade det gått två timmar. Två timmar som vi borde åkt karuseller stod vi och stoppade våra pengar i en dum automat som gav oss plastnyckelringar tillbaka. Men nu håller jag hårt i min nyckerringar, för det är banne mig de dyraste nyckelringarna jag någonsin haft! Så här glad var jag innan vi började spela på automaterna. Ca en timme senare så växte det små horn i pannan på mig och ögoneon svartnade och i mina svarta ögon kunde man urskilja spegelbilden av en fjärilsnyckelring som jag bara måste ha om det så skulle kosta mig alla mina pengar.
 Självklar så spelade vi inte bort alla våra pengar, vi la pengar på vettiga saker med. Som öl till exempel.

 Här har vi världens högsta berg och dalbana. Eller faktiskt världens näst högsta. För efter att denna byggdes på blev japanerna lite avis och byggde en som var ca tio cm högre. Mest bara för att jävlas tror jag. Så nu finns världens högsta berg-o-dalbana inte  i Blackpool utan i Japan. Först rundan vi åkte blundade jag och hamnade i ett litet chocktillstånd så jag minns knappt något, andra rundan var helkul. Vi blev fotade när vi åkte och vi var tvugna att köpa den första bilden. Ska lägga upp den här sen. Bilden säger mer än tusen ord om hur den åkturen var. :D

 Här posar vi fint bland alla berg-o-dalbanor. Behöver jag ens tillägga att jag älskar karuseller och hade kunnat bo på en nöjespark om det hade varit möjligt?

 Här posar vi framför Central Piren i Blackpool som också hade lite karuseller och några spelhallar på sig. Dock höll vi oss därifrån den kvällen. (några dagar senare var dock suget förstort och vi åkte in till blackpool där vi shoppade massa och sen spenderade återigen en skamlig summa pengar i en annan stor spelhall, dick utan någon vinst denna gången)


Jag har förresten köpt nya solglasögon, 3 par blev det. Så nu kan Forextanten behålla mina gamla, så kan hon, den påhittade engelsmannen och rektorn turas om att använda dom när dom käka räkskal och rotar i mina sopor tillsammans.


på puben mår jag bra!

igår var en helt underbar dag! Vi lämnade Ben på skolan traskade vi runt, i St Annes tror jag det var. (stället heter Lytham St. Annes och det är egentligen två städer som växt ihop till en och därför finns det två stycken centrum här) Jag villa shoppa upp allt jag såg i alla affärer men ajg begränsade mig till några fina skålar. Vi käkade en engelsk traditionel breakfast på en pub och det var supergott. Dock inte som en vanlig frukost alls. Sen gik vi till piren och hamnade i en spelhall där vi sköt ihjäl dinosaurier, dansade, vann pengar och körde rally. Och vi gjorde av med ungefär 12 kronor där inne, väldigt billigt. Plus att jag vann så jag låg nästan på +-0. Sen gick vi till en annan pub och drack öl oh pratade, samt planerade att jag troligtvis ska ta studieupphåll och bo här ett tag. Jag älskar det, här är så mysigt och billigt och roligt. Sen hämtade vi Ben från skolan och sen käkade vi fish and chips här hemma och sen begav vi oss till puben. där blev vi genast fullast och högljudast och lite lätt vulgära. Precis som en bra fylla är. Vi pratade med David, Smash och Katie för det mesta dom andra vågade sig inte fram riktigt. Smash körde oss hem och vid det här laget var vi båda väldigt fulla och mest intelligenta. Vi började diskutera kläder och vad man trivs och jag gav den väldigt snälla kommentaren 'Du är lika tjock vad du än har på dig' Som jag absolut inte menade på det hemska sätt det låter, utan jag mena att kroppen ser likadan ut så det kvittar ju vad man ahjr på sig i stort sätt Emilie hade även lite ångest över att vi fått henne att framstå som en slampa. Tur att jag kommer hit och inte alls bryter ner min kära vän. På puben la jag märke till att de engelska tjejerna inte är en fröjd för ögat, Moder Natur slösade inte på skönhets strösslet om man säger så. En stor knöl på näsan och en obefintlig haka är ett kännetecken här. Men det sa jag självklart inte högt, inte på engelska i alla fall. Kan hända att jag skrek det en tre-fyra gånger på svenska. Men alla runt bordet såg lika glada ut för de, till och med tjejerna. I'm loving it here.

Något kul med språket var att jag kunde sitta hos en främmande familj och äta och samtidigt prata snusk, kiss och bajs utan att n¨gon tittade snett på oss. Det var roligt.

Nu är det min födelsedag så vi ska gå och käka lunch sen ska vi till puben ikväll igen och bli ännu fullare.

Jag fick frukost på sängen (en baconbutti) och maaassa paket!

See you soon, dear! 

Det gäller att ta sig fram

Nu är jag framme i england! Resan började ca halv tre i natt då Nicclas o Kajsa  hämtade upp mig å¨studentgatan och sen körde vi mot Västerås. Väl framme i Västerås så visste vi inte var vi skulle, så vi chansade att centrum var rätt. Men efter ett akutsamtal mitt i natten till Catrin fick vi reda på att vi var fel på det. Så vi vände och körde satan i gatan fort mot andra hållet och jag hann precis hoppa på flygbussen. Jag somnade nästan direkt när jag satt mig och vaknade till efter ca en timme, då insåg jaga tt busschaffören körde väldigt mycket fruktansvärt fort, jag hann bli rädd i några sekunder sen somnade jag igen.

På Arlanda fick jag panik, jag fattade som vanligt ingenting. Checka in, gate, bagage, ja mycket skulle jag förstå. Men det gjorde jag inte och då finns det ju bara en sak att göra, skylla på någon annan. Så jag plockade upp telefonen och väste en liten utskällning till mamma för att jag inte förstod mig på hur en flygplats fungerar. Det är ju hur logiskt som helst att det är hennes fel att jag saknar den där flygar genen. Trött, kissnödig, arg och en gnutta lessen så gick jag fram och tillbaka i hallen samtidigt som jag förklarade för mamma att allts var hennes fel. Moren min känner mig alltför väl och behöll sitt lugn och efter ett toabesök och mycket gnuggande i ögonen så var jag tillräckligt återställd för att lägga på luren och ta tag i saken. Jag varndrade lite fram och tillbaka och såg lite lätt misstänksam ut. Med hjälp av mitt sunda förnuft, uteslutningsmetoden och massa tänkande så gick jag helt enkelt och frågade en väktare som jobbade där som genast mycket vänligt hjälpte mig med allt!

På flyget var det jag och massa affärsmänniskor, tyvärr fanns det ingen med MacGyver-peruk, men jag fick fönsterplats så jag satt me näsan tryckt mot rutan fram tills jag somnade. Två timmars snarkningar senare vaknade jag upp i Manchester. Där var det förvånansvärt enkelt att hitta till tåget och alla jag träffade var supertrevliga. Jag blev kallad My Love, av en som hjälpte mig med tåget, himlans snällt. Tycker man borde säga my love till varandra oftare!

Sen mötte jag min söta Ems och vi tog bussen till lytham och kom fram till huset. Här är superfint och engelskt, precis som de ska vara. Vi tog en runda ute i solen och gick till en sjö och gick runt och kollade lite överallt, sen hämtade vi Ben från skolan och ajg blev genast populär när han fick reda på att jag tagit med alhgrens bilar till honom. När vi kom hem hade de äldsta pojken Josh redan kommit hem och efter ett tag så skulle pojkarna visa mig hur man gjorde riktigt god milkshake. Den blev fantastiskt god. Sen satte vi oss i sofforna o tittade på TV, då råkade en trött Johanna somna i soffan. När jag vaknade nån timme senare så informerade Emilie mig om att föräldrarna hade kommit hem och att dom tittat på mig när jag låg o sov i soffan. Vilket superbra intryck jag gjort! hehe! Sen åkte föräldrarna på konstert och vi har lekt me Ben och Josh hela kvällen. Nu sover pojkarna och det är dags för mig o ems att dricka öl  och titta på film!

Jag älskar att vara här, så jag tror inte jag kommer hem! Tyvärr! :D image187

Blackpool

image188

Jag o ems i Blackpool

image189

utanför sjön i Lytham

image190

Brevlådan utanför Ben's skola

Spring och göm dig i skogen tant...

Då var det snart dags att packa väskan och åka till england och hälsa på min käleksmums-ems!

Det är mycket förberedelser så här innan det är dags att åka, märker jag nu idag. Som vanligt är jag alltid ute i väldigt god tid när det är något. Var och växlade på Forex idag och fick ett väldigt intressant och fruktansvärt otrevligt bemötande för att jag inte ville växla alla mina pengar hos dom. Massa svordomar hade passat sig här för jag blev väldigt arg på hennes dåliga service och enivshet. Jag växlade endast så att jag hade 20 pund till tåget så jag kan åka från flyget till Blackpool och sen växla på posten där Ems bor för att det inte kosta något att växla där. Men mongotanten på Forex opponerade sig mot att jag växlade för lite och att det var jääääääättedyrt att växla i England och varje gång hon åkte till England så växlade hon minsan alla pengar i Sverige hemma och tog med sig kontanter dit och det var till och med en engelsman en gång som åkte heeela vägen hit och växlade här för de var sååå dyrt att växla där.

-Jaha, oj förlåt, jag måste ha kommit fel, jag ville nämligen bara till forex och växla lite pengar så jag kan åka ett förbaskat tåg i england. Inte få en hel jävla predikan av en tråk-kärring.


När jag försökte förklara att en vän sagt att det var gratis att växla på posten i England så blev hon nästan en aning mer galen än vad hon redan var och undrade då i fall att jag var säker på att min vän inte ljuger för mig.

-Jo tack idiot, mina vänner brukar roa sig med att skicka iväg mig på resor runt om i världen bara för att det är så förbaskat kul att se när jag måste betala en jäättehög växelavgift. Det är ju absolut den enda logiska förklaringen? Eller? Eller?

Och förresten den där dumma Engelsmannen du berättade om, slog det honom aldrig att han förlorade mer på att åka hela vägen hit bara för att växla. Eller kan det ha varit så att den där Engelsmannen bara var någon som du hittade på?


Och som om det inte var nog så glömde jag mina solglasögon på de förbaksade stället. Så där snikna forex-tant använd nu mina solglasögon, låna gärna ut dom till den påhittade-engelsmannen så han inte blir alldeles bländad av dina lögner. Mmmm, använd dom väl, för avgiften är dyr på dom ska jag ta och tala om för dig.

Jag är inte bitter.

Eftersom jag den senastr gången flög själv råkade fälla en liten tår eller två där i min ensamhet på Arlanda så har jag bestämt mig för att vara mer förberedd den här gången. Jag ska vara så high-tech så att jag checkar in innan jag är på flygplatsen ens. Japps, de e sant, man kan göra det nu för tiden. Som om det inte är nog att det byggts en jättemaskin som får människor att flyga, nu kan man även checka in utan att vara där. Jag har läst igenom alla sidor på sas för att vara helt säker på att min flygtur ska gå så bra som möjligt och jag har noga läst igenom listan över saker som är förbjudna att ha med sig i handbagaget. Jag fick genast flytta över min elchockspistol, mina night-visionglasögon och min MacGyver-peruk till resväskan, och ja, det står specifikt att man inte får ta med sig sin MacGyver-peruk ombord (Ha!, Se där forex-tanten, jag kan me ljuga, vad ska du överträffa med nu då? Fick inte din engelsman ta med sig sin MacGyver-peruk heller eller? Eller han kanske fick en på köpet när han växlade pengar av dig??) Listan över saker man inte får ta med var väldigt lång (trots att det faktiskt inte fanns något förbud mot MacGyver-peruker) men jag känner mig väldigt trygg på att ingen kommer få med något olagligt ombord på flyget, men jag håller tummarna på att någon får med sig sin MacGyver-peruk, då vet jag en lättroad Johanna som kommer ha sin roligaste flygtur någonsin. Jag har ju flera MacGyver moves/talanger/skämt som bara väntar på att få komma fram!

Jag är väl lite bitter då.
image184image185


Rektorn + Räkor= Sant?


image180
Förresten, jag såg rektorn idag. Han tittade skumt mot mig, jag är helt säker nu, det var han som tog mina sopor. Jag tror han har kontaktat Öbo också, dom gaddar nog ihop sig mot mig. Jag fick ett brev från Öbo idag, dom gjorde en "slumpmässig" undersökning för att se så att man inte hyrde ut sin lägenhet i andra hand, eller hade några andra skumma affärer för sig (inte Öbos egen formulering kanske, men jag vet hur man läser mellan raderna). Rektorn tyckte nog att det var skumt med alla räkskalen i mina sopor, han tänkte väl att så mycket räkor kan inte en person äta själv. Men jo det kan jag och mer finns det i frysen. Han har nog kontaktat Öbo och nu granskas jag av dom så att jag inte har några skumma räkaffärer, tillexempel säljer räkor svart till mindreåriga, driver en hemlig räkbordell eller tvättar räkor och langar. Räkor is the shit, don't try it at home. Förresten så är jag ännu mer säker på att mina sopor granskas. Öbo har satt upp lappar om att det nu finns ett nytt ställe man ska slänga sina sopor på och om detta inte följs så ska man få böta 500:- men hur vet då Öbo vem det är som har slängt vilka sopor? Den frågan ligger ungefär på samma nivå som 'vilken ansiktsfärg får smurfen när den kvävs' ingen vet..utom Öbo och rektorn förstås, dom vet nog allt om alla.

Jag har min egen teori om hur öbo ser vems sopor som är vems, hela grejen är ju självklart igångsatt av rektorn (det förklarar ju sig själv). Då är nog deras plan att studenter inte källsorterar något vidare bra alltså så kan det finnas (gudförbjude!!) adresserade papperskuvert i restavfallspåsen och inte i pappersinsamlingen där det borde befinna sig (alltså detta är ju inget jag skulle göra men jag har hört om en som kände en vars grannes hunds systers matte engång stötte på en som hade hört att någon annan gjort så), och då tänker Öbo säkert att den studenten kan åka dit på det för att den personens namn (eller räkor!) låg i påsen. Min plan är i alla fall att rektorn och Öbo ska springa runt i cirklar likt en hund som försöker bita sin egen svans, för jag ska skriva rektorns namn på min sopor (och räkor?) så att alla spåren leder tillbaka till The Big Boss Himself. Ha! Snopet va!? Där bet han sig allt i svansen.

image181
image182image183
Självklart har jag inget emot varken rektorn eller Öbo, just so you know! (Bilderna är manipulerade)

Det var en gång....
Jo det var så här...
Helgen som passerade började ganska tråkigt, alla åkte i från mig och jag försökte göra det bästa av tiden. Jag målade, fixade håret ja, jag till och med lagade mat. Men tristessen tog överhand, om inte något hände snart så skulle jag bli fullständigt galen, ja galen som Britney och raka av allt mitt hår!!
 Gaaaaah, galen jag blir gaalen av att vara ensam!!


Jag var tvungen att komma på något omedelbart, för ensamheten tog verkligen kol på mig, det kändes som att jag skickats iväg till månen och satt där helt ensam, ingen kontakt med omvärlden fick jag.
 Houston we got a problem


Så jag plockade fram min gamla adressbok och ringde upp några gamla kontakter. En god vän svarade, Gustav, Carl Gustav. Han förstod genast hur synd det var om mig att jag behövde laga mat helt själv så han skickade genast ett privatjet som kom och plockade upp mig, sen bjöd han på middag. På middagen passade jag på att flörta lite med Carls charmige son. Ja jag har ju en svaghet för mörka karlar.
 Som ni ser så sitter Philip alldels bakom mig, han ville hålla sig nära hela tiden.


Efter maten så kände jag att jag inte hade mer att hämta där, jag ville bort från Sverige och träffa fler människor. Så jag plockade upp den lilla adressboken och ringde nästa person på listan. Och helt plötsligt så befann ajg mig i hollywood. Jag kom precis i tid till premiären av Judes nya film.
 Jude har alltid tyckt att det är så kul när man skelar med ögonen. Han skrattar varje gång.På röda mattan minglade jag omkring lite när jag helt plötsligt såg mannen i mitt liv. Orlando Bloom, en sån man. Jag gick försiktigt fram till honom och log stort. Han lade genast armen om mig och sen var det vi. Jag kunde inte stanna jag var tvungen att åka vidare. Jag saknade min Emilie för mycket. Orlando tog det väldigt hårt att jag lämnade honom.
Vår sista och första bild tillsammans, det är svårt att le när det gör ont.


JAg tog mitt pick och pack och drog till England för att hälsa på min Ems. Det blev stor succé när jag och Emilie poserade på bild tillsammans sen vi splittrades senast. Vi var ju ganska kända på den tiden, alla ögon var riktade mot oss. Det tog emot lite att dra på sig de gamla 90-tals kläderna men vad gör man itne för lite PR. Vi sjöng även en snutt från en av våra gamla dängor, vi mimade bättre än vi någnsin gjort.

 If you wanna be...ehh...text tack!!? ...Efter allt stohoj så var både jag och emilie ganksa trötta. Jag hade fått nog av att umgås med så mycket folk en hel helg och jag kände att jag behövde vara för mig själv ett tag. Det var ju så länge sen sist. Så jag och Emilie packade ihop den gamla husvagnen och drgo oss ut på äventyr i landsbygden.

 skåååål!Det var min påskhelg. Hoppas ni andra har haft i alla fall hälften så kul och trevligt som jag har haft det! Jag förstod att ni skulle ha svårt att förstå och tro på min helghistoria så det var tur att jag hade kameran med mig överallt!

                                   Liar Liar pants on fire......Min påsk har också höjdpunkter

Bara för att man firar påsk helt själv i ett litet instängt rum på studentgatan så betyder det inte att påsken inte för med sig några höjdpunkter, nädå, har händer det grejer ska ni veta, ojoj.

Dagens höjdpunkter:

Jag vaknade i soffan. Ja du, är går det vilt till kan jag säga. Gårdagen var så trist så jag somnade i soffan visst. Ett sånt litet vilddjur jag är. Håll i hatten. Var ska jag vakna imorgon? I vasken kanske?

Jag gick till Pressbyrån. Kände att jag behövde komma ut lite så jag kom på ursäkten att jag behövde köpa mjölk. Det var riktigt mysigt inne på pressbyrån så jag traskade runt så länge jag kunde. Men efter 4 varv så kom jag på att jag nog såg lite misstänksam ut där jag gick runt och stannade och pillade på allt. Då helt plötsligt kändes det som att jag var värsta snattaren (och det hjälpte inte att min tröja kliade massa så jag stoppade handen innanför jackan upprepade gånger) Då kände jag mig helt plötsligt tvingad att köpa något mer än mjölken jag gått och burit runt på, så jag roffade snabbt åt mig ett choklad, betalade och sprang hem.

Jag brände sönder en förvaringsplastburk. När det blev dags att laga mat (eller värma gårdagens mat) så bestämde jag mig för att koka ägg. Det är ju faktiskt påsk om ni inte märkt det.
Under tiden jag väntade på att vattnet skulle koka så bredde jag mina knäckemackor. Eftersom jag inte kommunicerat med levande människor på ett tag (inte så många döda heller för den delen) så sjunker jag långt in i mina tankar hela tiden. Detta gjorde jag även nu, så jag uppfattade ett puttrande kokljud och och kastade en blick ner i kastrullen, vattnet kokade inte. När jag tittade bort från kastrullen och förvsann långt in i mina tankar så hörde jag det puttrande kokljudet igen. Ahaa nu kokar det tänkte jag. Men nä, efter en snabbtit ner i kastrullen så kokade fortfarande inte. Konstigt  tänkte jag i 3 sekunder och var preciiiiiiiiis på väg att sjunka tillbaka i mina tankar när jag ser att det kokar inuti min plastburk som jag hade maten från igår i som står mitt på den andra avstängda plattan (eller ja, som ni förstår så var den plattan inte speciellt avstängd).
 Då ser jag att hela bottnen på plastburken försvunnit , hela innehållet kokar och brevid plastburken ligger en fd. plastpåse med ett halvgrillat äpple i. Då kan man fråga sig varför jag inte kände att det luktade bränt plast, jo för jag är helt mongoförkyld, helt seriöst så hade jag inte ens kunnat lukta mig till ett ruttet lik om det så låg en meter i från mig.

Mina sopor försvann. När jag kom ut imorse. (Ha, imorse, vem försöker jag lura? jag har inget att göra alls om dagarna, klart som fän att jag ligger o sover till 14.00) Men "imorse" när jag gick utanför min dörr så såg jag att mina sopor inte stod där jag ställt dem igår. Först blev jag lite paranoid så jag stängde dörren coh gick in i lägenheten igen för att fundera lite. Vem har tagit min sopor? aliens? FBI?  Heffaklumpen? Rektorn? någon som vill gå igenom min sopor för att kartlägga mitt liv? attans hade jag vetat det så hade jag slängt lite tuffare saker t.ex mina nightvision-glasögon, min elshockspistol, min supermandräkt, 5 blodiga knivar, min MacGyver-peruk och sånna saker. Eller kan det ha varit en granne som tröttnat på doften från räkskalen som låg i påsen? Nä, det kan det ju inte vara, kom igen Johanna, tänk realistiskt...klart det är någon som försöker kartlägga mitt fartfylla bond-liv.

Förutom dessa förträffliga tillfällen som satt en guldkant på min påskhelge så har jag även målat två tavlor, lagat mat, tvättat. Igår spenderade jag stor del av kvällen med att titta på Emilie i wecam, höjdpunkten var även när hon vände kameran mot sin tv så jag fick se engelskreklam utan ljud live. De nii!! klå de va? försök ni skryta med era påskfirande-äggpickande-godisätande-familjespenderade-påskhelgsfirande, JAG har i alla fall sett engeslk reklam utan ljud live!! Sådeså!

Jag har även haft tid att prova mitt gamla löshård och vara långhårig en kväll för att sen ta ut det, och sen sätta i det igen. Sen ta ut det och platta det, och sen sätta i det igen. Sen tog jag ut det.


   Mina tavlor.

 Med långt löshår.

 Med kort äkta hår.  


picasso och pizza

Helt jävla öde.

Studentgatan är helt jävla öde.

Var tog ni vägen?

Det har bara gått en dag sen mina kära vänner åkte hem till sina nära och kära för att fira ledighet och påsk och jag klättrar fullständigt på väggarna. Efter 20 samtal till mamma så kunde hon konstatera att jag lider av att ha för lite folk runt omkring mig och hon bekräftade det jag länge vetat, jag är ingen person som klarar av när det inte händer hundra saker runt mig. Jag överväger att ringa till jobbet och tvinga dem att ta in mig på några jobbpass. Men all denna ensamtid har fört något gott med sig också, jag har målat två tavlor idag. Kreativiteten flödar och med tanke på hur långa de följande dagarna kommer vara så måste jag ta mig in till stan och köpa fler dukar imorgon, hoppas bara att något ställe har öppet trots att det är en röd dag. Annar får jag måla på min köksluckor eller något

Håller på att planera min framtid, iallafall en paus från mitt nuvarande liv. Jag och Ems ska planera vår "äventyrsresa" dock ska den inte innehålla hålla så mycket äventyr utan mest avkoppling, Indien och Vietnam är inräknat. Tycker om Ems, hon är aldrig sen på en dum idé, passar bra med mig.


Jag är himlans gnällig idag, åt pizza som jag fick ont i magen av, och så börjar jag bli förkyld jag är även trött men rastlös i kroppen....


nu ska jag lägga mig o glo på tv i alla fall!


/ Pablo


prestationsångest

jag har drabbats av prestationsångest. Över vad? inte är det över skolan, jobbet, och nej det har inget med sex att göra, det gäller en sak som de flesta människor klarar galant men jag har lite svårt för. Jag har fått en utmaning, jag ska klara det. Jag har blivit växtvakt. Catrin ska åka hem över påsk och då fick jag ansvaret att vakta hennes fina lilla växt. Jag fick enkla instruktioner, ge den lite vatten bara och så ska den stå med solsidan utåt. Det är något litet växtexperiment hon har på natur o skapande-kursen. Vilket innebär att om jag klantar mig med denna växten så sabbar jag hennes experiment.

Jag är ju inte världens bästa på växter och blommor, man kan säga att mina fingrar inte ens har en endaste liten grönfläck på sig, inte ens en liten nyanskiftning finns där. Uppe på hyllan över datorn står där en numera död växt som vittnar om att det är med att 'ge den lite vatten bara' inte alltid har gjort sig förstått i mitt huvuvd. Ovanför min soffa står ett väldigt litet träd, nästan odödligt skulle det vara. Nästan. Inte helt odödligt, det har jag bevisat. Nu ser det bara ut som att jag plockat upp en grå trist pinne från marken och stoppat ner den i en kruka. En gång var det ett fint ståtligt litet träd.

Man kan ju tro att jag har kvar de här döda växterna för att påminna mig själv och folk som kommer hit att inte ge mig växter. Men det har inte hindrat att det flyttade in en ny växt hos mig för ca en månad sen. En stoor fin är den. Bra drag att ge mig en stor växt, den går inte att missa lika lätt. Fick även veta att det var en så kallad garderobsväxt, alltså skulle det vara svårt för mig att ha ihjäl den. Men vi ska nog bli två om den saken. Jag borde köpa en vattenkanna, tror det hade varit roligare att vattna då. En fin liten vattenkanna som kan stå brevid den stora blomman, mm de vill jag ha.

Så nu har jag alltså ansvaret att vattna lite varje dag och se till att växten står mot solen (vilket förövrigt inte blir så svårt eftersom där är en lite post-it lapp där det står 'sol' som sitter på krukan). Tänk om alla växter kom med en lite instruktionsbok, så mycket lättare det hadea varit då. En dag ska jag bli bra på växter, för det är ju fint, jag tycker om att ha dem. En dag ska mina fingrar med bli gröna....

galen dag

Dagen började med storstädning. Det är så rent och fint så att inte ens mormor hade haft något att klaga på. Jag är mäkta stolt kan jag säga. På eftermiddagen blev det en runda till Hemköp me Fia och Oscar, känns som att vi tar den rundan ganska ofta nu. Sen blev det grillning hos Catrin där humorn sjönk till en låg nivå och sexskämt blev påtagligt omtyckta. När solen gått i moln och vi började frysa rörde jag mig hem och slog mig ner i soffa´n och började läsa När lammen tystnar. Efter 41 sidor så kom hela det galna gänget hit och vi spelade När och fjärran. Varje lag bestod av ett geni (Oscar, Julia och Sid) och ett pucko (Jag, Fia och Catrin) så lagen blev bra indelade och fick även bra namn så som:

Team 1:  Mer sex åt Oscar - Fia får gärna också vara med

Team 2: Vi har fått något i ögat - Kunde inte se på en timme

Team 3: Brainiacs - Vi släpper in bakvägen

Spelet avslutades dock inte för Catrin skulle hem och dra ner nattmössan och övriga skulle plugga. Men innan vi skildes åt så blev det en runda på Oscars skoter. Jullan drog hem högvinsten i att se kul ut då hon puttrade fram på studentgatan och skrek. Sid var en aning mer rutinerad och drog på gasen från start. Jag och Fia undvek att testa, kanske om hela studentgatan varit vadderad hade vi gett det en chans. Catrin hade nog redan hunnit somna på de 10 minuterna som gått ;)

Nu ska jag återgå till min läsning och imorgon har jag bild hela dagen. Underbart. Sen blir det lite vindrickande har jag hört en fågel viska om.

Over and out.


april april

Har inte april-lurat någon idag, men tänkte ringa mamma och hitta på något elakt sen. Igår fick jag oväntat ledigt från jobbet på kvällen så då blev det grillning, kåren och efterfest. Mycket trevlig kväll med massa trevligt folk. Fick se killarna spela, ingen vakt som hindrade oss denna gången som de gjorde i onsdags. De var mycket bra. Jag och Fia skrek och hoppade som galningar och det kändes i halsen när jag vaknade idag.

Dagen startade ganska sent och dp begav jag mig ut till Kärlekslandet och sen blev det solning o grillning. Mycket trevligt. nu ska jag snart till Pj där Catrin befinner sig och vi ska tydligen dricka sprit (!?!?!?) vet inte om det är den ultimata sysselsättningen en bakissöndag men jag ska till pressbyrån och köpa cola!


Dagens iakttagelse: En av kvällens filmer som visas ikväll beskrivs på tv.nu att den handlar om en kvinna som  ska lösa något seriemord och efter ett tag så upptäcker hon en länk mellan morden. Det är alla män som hon har haft något sexuell relation med. Frågan jag ställer mig så är, what? why? Hur många har hon legat med för att de ska ta henne ett tag att upptäcka mönstret. Över 100 eller? För om alla jag legat med skulle bli mördade så hade det inte tagit mig en halv film att komma på att oj, ja just de, jag har haft sex med alla de mördade. hoppsan Kerstin.


Dagens bakishumor var filmen med Britneys "nya musikvideo" I shaved my head, F-you. Den filmen lockade fram dagens högsta skratt. http://www.liquidgeneration.com/Media/Cartoons/Britney_Spears_Sings_I_Shaved_My_Head__FYou/

Det var allt för mig.  Jojje goes Britney