Blodbad - eller 4 idioter är fler än 3

Då var upptaktshelgen avklarad. Men först vill jag passa på att gnälla över något som jag gnällt över förut här på min blogg. Nej det är inte räkskal, gamla gubbar, Öbo eller småbarnsföräldrar utan det är dessa förbannade telefonköer. Just nu har jag mobilen vid örat och lyssnar på en lite lätt retfull först som hånande meddelar mig om och om igen att jag har plats nr fyra i turodning. Är detta ett skämt eller? Det hela började med att jag faktiskt hade plats 71... 71!!?? herremingeeee... tänkte jag. Men jag väntade snällt de 25 min det tog att vänta tills det blev min tur. Allt för att stänga av ett förbannat abonnemang som jag ringt och stängt av (trodde jag ja) en gång tidigare. Abonnemanget blev (förhoppningsvis) avtängt denna gången (dock med tre månaders uppsägningstid som jag måste betala för, jaa jag vet det är uppsägningstid på allt här i världen men jag tänker gnälla i alla fall) sen hade jag en liten fråga om en faktura.

Telesonsnubbe: Jag kopplar vidare dig
Jag: Neeeeeeeeeeeej
Telesnubbe kopplar bort mig fort som fan
Ny telefonröst: Du har nu plats nr 4
Jag: Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej
Ny telefonröst: Du har nu plats nr 4
Ny telefonröst: Du har nu plats nr 4
2min senare
Ny telefonröst: Du har nu plats nr 4
5 min senare
Ny telefonröst: Du har nu plats nr 4
8min senare..
Ny telefonröst: Du har nu plats nr 4

Sen så svarar universums suraste människa som fick mig till att bli oxtokig.

Nu är det nästan klart. Nu ska jag bara ringa och stänga av ett annat abonnemang. Men det är lite lurigare, jag har försökt stänga av det abonnemanget sen -05 eftersom jag slutade ringa med det -04 men personerna där är skickliga som få och lyckas varje gång övertala mig att behålla mitt abonnemang och gärna byta abonnemangsform till något som passar mig lite bättre....

Nu får vi se hur det går...

hmm, undrar hur lång tid detta kommer ta, här meddelas jag inte ens om vilken plats jag har i kön. Kanske är det så om man har plats över 500 så säger dom inget om det...

23 år senare... tack för att du väntar det är fortfarande samtal före dig, men det är snart din tur...

hahahaha, se på fan, jag hade visst redan stängt av det abonnemanget. För tre månader sen, så min uppsägningstid hade just gått ut. När hon sa det så fick jag ett väldigt starkt minne av att jag faktiskt har stängt av det. Bättre att stänga av det två gånger än ingen gång alls.Upptaktshelgen var fantastiskt rolig. Fredagen ägnades åt öldrickande och spel spelande och lek lekande långt in på natten. Lördagsmorgon var mindre roligt men dagen drogs igång med lite workshops och massa skoj. Sen blev det äntligen dags för sittningen. Toastmasters för kvällen var jag och Tommy, som enligt oss själva var fantastiskt bra trots vårt höga tempo. Men man ska inte sitta och vila på en sittning :) Sen blev det massa dansande och drickande. Kvällen avslutades med bastu då vi var fyra idioter som fick en dum idé. Men som jag alltid sagt så är jag aldrig sen på en dum idé så vi tog våra fulla arslen ner till sjön för ett nattadopp. Att vattnet var kallt är en underdrift. Vattnet var snorförbaskatiskallt. Ta sig upp var inte lika lätt benen ville inte riktigt följa med på grund av alkoholintaget och kölden. Väl uppe ur vattnet soå sprang vi barfota som tokar tillbaka till stugan och bastun. Nere i duchrummet upptäckte vi massa blod runt våra fötter. De visade sig att på grund av förfrusningen i våra fötter så kände varken jag eller Tommy att det rann blod från våra fossingar. Olyckligtvis så hade vi hunnit lämna blodspår i två trappor och på övriga golytor. När värmen kom tillbaka till fötterna så kom även smärtan. Dagen efter så värkte det som fan i min tå och idag ser mitt sår inte allt för fint ut. Men det var det värt för att få ta årets sista dopp i en sjö.

Snart kommer hela den tosiga ligan hemifrån bestående av Mor, Mormor Moster Nina och Emsan (som ska direkt på arbetsintervju så fort de kommer upp till öret)

så det är bäst för mig att städa vidare!

Over and out suckers!

världens bästa påhitt

Hej, det är mycket nu!

"Det löser sig" = världens bästa motto, för det löser sig alltid. Tillsammans med "Det som inte dödar dig stärker dig"

Manusuppläsning idag, asbra! Jävlar vilka genier det är som skrivit manus (jepps, jag hyllar mig själv bland annat)

Möte me Dansgruppen - asbra! kommer bli en gryyym grupp! Peppad!

Deadline för Kuling idag! - asbra! Saknar massa texter och bilder, men hey! De löser sig!! Kommer bli sjuktbra nummer!

Upptaktshelg imorgon - asbra! kommer bli sååå skoj, jag är helt pirrigt glad, men kom just på att jag glömt packa! haha, men de löser sig!!

Mamma, Mormor, Maggis, Ninis, Emsan och Prince på måndag - Asbra! My moma and granma' mina hjältar! HAr inte hunnit städa än! meeeen.....det löser sig!

Emsan flyttar upp - Asbra! Min sötlök, mysbulle, godisnapp och king kong ska komma och bo hos systrarna C. Wiiie!

Halloween på fredag 2/11! - Asbra! äntligen utklädnad och massa festande

Resa till Linköping 3/11, se spexpremiär och gå på fest! - ASbra! sjuktbra peppning att få se deras produktion. Ser framemot inspiration och tävlingspepp ;)Massa bra personer i min omgivning! - asbra, som kloka Catrin en gång sade "ibland måste man granska sina vänner och se vilka som lyfter en och vilka som sänker en" Just nu kan jag säga att ni alla lyfter mig!

Tyvärr har jag ingen rolig, sarastiskt, bitter, underhållande historia till er denna gången! Men det löser sig, för mina dagar är ofast inte den andre lik.


That's all folks!

är det konstigt att jag är glad?

okej nu är det samma visa igen

jag borde göra något annat men väljer att blogga.
Inte för att det har hänt något speciellt, inte för att jag har något djupt att dela med mig av utan helt enkelt för att jag känner för det.

Idag såg jag nästan ett real life catfight mellan två 50+:are. Det roligaste var att jag lyckades starta det.
JAg satt utanför en provhytt och väntade på min kära überdryga syster som tog hundra år på sig. Hytten brevid var fylls av kläder men hade stått tom relativt länge. In kommer Dam 1 och ställer sig på kö brevid mig som är inne i en djup koncentration då jag sitter och river av de sista nagellacksresterna. Jag tittade upp och informerade henne om att hon kunde gå in i den lediga hytten för jag var inte på kö. Hon svarar med att hytten ser upptagen ut och att hon kan vänta. Hon syftar på plaggen som hänger inne i provhytten. Menjag satt på viss fakta som hon inte fått ta del av, nämligen att hälften av plaggen var inhängda i hytten av mig som inte orkat gå och placera tillbaka kläderna på rätt palts efter min provning i en annan hytt. Så jag övertalade damen att gå in, självklart kunde hon inte säga emot mig då jag satt där och lät säker på min sak. Så damen traskade in i hytten. Efter cirka två minuters intensivt nagellackspillande så kommer Dam 2 traskande. Hon går fram till hytten och rycker upp hänget. Där står dam 1 och byter om. Dam 2 håller fortfarande upp hänget och informerar Dam 1 om att detta var hennes hytt. Dam 1 utbrister att den minsann såg ledig ut. Då kastade jag snabbt bort huvudet för att Dam 1 inte skulle lyckas få ögonkontakt med mig. Efter vassa ord fram och tillbaka så beslutades det att Dam 2 ska stå utanför och vänta tills Dam 1 provat färdigt. En kort minut senare så traskar Dam 1 ut och kastar ett ont öga mot mig som var en hundradelssekund för sen med att vrida bort huvudet och därför möttes av det onda ögat. Jag gav henne en skamsen blick, men inombords klappade jag händerna av förtjusning.  Det är inte varje dag man får se 50+:are catfighta men när det väl sker så är man glad om man får tag på en första parketts plats som jag hade idag.


Ikväll ska jag, Nicclas och Kajsa ha avskedsmiddag för Nina med några extra öl. Tösen ska ju flytta hela vägen upp till Umeå.
Sen består veckan av massa möten, jobb och avhandlingsläsande. Det bästa med veckan är att den avslutas med upptaktshelgen! Den roligaste helgen med spexet.Hahahahhaa min dumhet slår mig hårt ibland, som när emilie rabblar upp ord för det kvinnliga könsorganet

'en fildeli, en vayejey, en kisselisa.' och jag uppfattar det som att hon rabblar upp olika datormärken som hennes pappa rekommenderar och läser orden med väldigt datoraktigt uttal och sen överväger starkt att kolla upp vad det är för datorer.

Emilie undrade sen hur jag kunde få kisselisa att låta datoraktigt, men om ni tänker er uttalet Kisé lissa, så hade det kunnat vara namnet på en halvasiatisk dator. Eller en halvasiatisk prostituerad :D i vilket fall som så fungerar emilies nya slogan:

'kisé lissa, om du vill ha kvalitet''


De får avsluta kvällens bloggande för nu e jag riktigt försenad.


där är två av oss..Idag försov jag mig nästan, helt galet. 08.00 ringde klockan, första tanken som alltid är "helvete, varför just jag, fan vad orättvist, jag tänker fan inte gå upp" (jepps, jag svär ganska mycket på morgonen) Ingen såndär reklam-frukost där svalorna svävar över frukostbordet och bina pollinerar den nyplockade blomsterbuketten som står placerad på det väldukade helnyttiga frukostbordet och i harmoni med katten som ligger och spinner på kökstolen så  tassar jag fram i min bomullspyjamas i herrmodell och hälsar solen välkommen (gärna med en herr modell vid frukostbordet), nä ni. Så där ser ingen morgon ut i mitt liv.

Det börjar med en hel svordomsmelodi, sen slänger jag ut handen, tar tag i mobilen som jag placerar under kudden samtidigt som jag grabbar efter vattenglaset som sedan spills ut över halva huvudet då det är för tidigt på morgonen för att lyfta huvudet helt. Nästa steg är att sätta sig upp i sängen, vid detta laget så stirrar jag tomt rakt fram i några minuter och grymtar fram något som ska föreställa svordomar eller "kom och hjälp mig". Efter en stor kraftansträngning så kommer jag till sist upp ur sängen i en sliten smutsig t-shirt från jobbet och ingen bomullspyjamas i herrmodell. Ingen herr modell hittar jag vid köksbordet heller utan endast en tjock hårboll till katt som lagt en spya på golvet som jag nästan trampar i. Ovanför bordet svävar endast bananflugor och kylen är ekande tom.  I badrumsspegeln blir jag lika chockad varje gång jag möts av den halvdöda spegelbilden som envist stirra tillbaka på mig varje dag.

Sen kommer räddningen, duschen. Halvsovandes i badkaret får jag min sista chans att vila ut på morgonen som avslutas med en snabb kalldusch. Vid det här laget är jag oftast 30 min efter mitt morgonschema (som jag aldrig lyckats hålla för den delen) Sen är det bara att panik-sminka, byta om, borsta tänderna och springa iväg för att komma några minuter försent som alltid.

Men som jag började inleda denna långa historia så försov jag mig denna morgon. Alldeles efter att jag stoppat mobilen under kudden så hörde jag en inre röst som sa väldigt bestämt, -sov du vidare, det gör inget...Så det gjorde jag. Stängde av snoozen också. Vaknade med ett ryck en timme senare, alltså 45 min innan jobbet. Inget grymtande hann jag med, ingen dusch, men för ovanlighetens skull hann jag med två riskakor till frukost och så kom jag 5 min innan jag skulle börjat jobba.

En gång i framtiden ska jag ha såndär reklam-frukost. Då ska jag snubbla fram över nybakade bullar och nyplockade blommor och nyutploppade ungar, inte över halvuppackade flyttkartonger, sönderbitna hundleksaker och berg av smutstvätt . Då ska jag vakna utvilad efter min skönhetsömn och inte vakna upp och se ut som Krister Pettersson på rymmen. Men för att jag ska kunna komma dit så måste jag börja g¨å och lägga mig i tid och itne sitta uppe o blogga till halv två på natten när jag vet att klockan ringer 07.45 imorgon bitti och det är dags för ett nytt tålamodsprov även kallat morgon.


Ems, tack för du finns. Mina morgnar var som mest lika reklam-morgnar när du väckte mig med gröt, kaffe och ett stort leende :D Snart är vi där igen ♥


Dagens ros: Går till systern min för att hon lämnade datorn igång med massa bra musik på som jag lyssnat på i flera timmar nu

Dagens ris: Måste jag dela ut till solen som varit fruktansvärt irriterande idag när jag kört bil. Buuuu..som Kalle hade sagt.

vädur sa du!?

Väduren (21/3-20/4)
Du har livlig fantasi och tror ofta du är förföljd av Säpo eller PRO.
Du har lite inflytande på dina vänner och folk avskyr dig för att du skryter med den lilla makt du har.
Du saknar självförtroende och är en allmän nolla.


Hahaha, mm, stämmer ju delvis det där, i alla fall förföljelsedelen. Blev drabbad av allvarlig förföljelseparanoia när jag pratade med Emilie för första gången idag. Det resulterade i att jag var ute i skogen bakom uni och traskade runt för att skaka av mig eventuella förföljare. När jag sedan pratade med henne igen (ja, vi har pratat i tele hela dagen) så blev jag återigen förföljd och var tvungen att viska. Denna gången tittade faktiskt en karl fram från en balkong och det ser jag som ett väldigt tydligt tecken på att han lyssnade på vad jag sa.

Idag kom Jehovas Vittne och knackade på dörren, en som inte blev frälst var Milou, hon skällde lungorna av sig. Men den syndiga lilla hunden är nog hoppet ute för... hon försöker desperat förföra kaninen. Det är ett dött lopp då min kära kanin inte har en aning om vad det är Milou försöker erbjuda honom. Han har bara fått till det en gång och det var med ett gosedjur. På tal om syndig, så ska Emilie (som har fått till det mer än en gång) förhoppningsvis bli sambo med mig o syrran om ca 2 veckor. Hon kan behöva lämna sin tråkiga vardag i Malmö och så vi tillsammans kan förgylla vår vardag här i Örebro. Hon kan behöva lite socialt umgänge i alla dess former.

Jag måste passa på och beklaga mig lite. Jag avskyr medelålders fulla män. Verkligen avskyr. På jobbet stöter jag på fulla människor i alla åldrar och former, men det är fulla medelålders män som är de värsta. De får mig att vilja kasta något hårt i huvudet på dem, skrika, pungsparka och få riktiga utbrott. De är nonchalanta, ignoranta, dryga, elaka, äckliga, nervärderande och är i 90% av fallen otrevliga mot sitt kvinnliga sällskap (fru, kollega, älskarinna, tillfälliga krogragget eller vem kvinnan än är som står brevid).

Sådeså!

Nu känner jag mig överdrivet kreativ efter en dag med minimalt på schemat, endast en föreläsning har jag avverkat idag. Detta ska jag råda bot på genom att sätta igång med den där förbaskade tavlan jag länge funderat på att göra till mitt rum.

Imorgon blir en mer aktiv dag
Kanslijobb 10-14
Redovisningspluggande 14.30 -->
Styrelsemöte 16.00
Ännu mer redovisningspluggande

...Jullan och jag minglar på KårenHos oss måste alla lära sig att dela med sig


Abbe och Babbe minglar på Klaras


Inte konstigt att jag känner mig förföljd, se så smygfotad jag blir när jag är ute. Tänk vad som kan fastna på bild nästa gång?


Det var allt jag hade att bjuda på idag.

Kram på erhemtenta suuuger

Att ha en tenta är ungefär lika skoj som att ramla på offentlig plats, ha toapapper under skon, att det enda brödet du har till frukost har möglat, nekas inträde på krogen, skicka fel meddelande till fel person, ha hål i alla strumpor du hittar, bara hitta omaka strumpor (alla med hål i), halka i duschen, få slut på toapapper (för allt papper fastnade under skon tidigare), missa tvättiden när tvättkorgen inte längre syns under smutstvätthögen, inte ens kan ta på dig omaka söndriga stumpor för alla ligger längst ner i tvättkorgen, få en jättegigantisk finne mitt i huet, ja, att ha hemtenta är värre än att bli inlåst i ett rum och tvingas lyssna på någon av Idol-Ola, Idol-darin, Idol-sebastian eller nått annat idol-pucko i ett helt dygn.

Men here we go, nu var det dags för C-kursens första hemtenta.

Jag kan låta bitter men det är jag faktiskt inte. Mycket går bra nu, jag har fortfarande stress så jag håller på att galoppera in i väggen med huvudet före men just nu är jag inne i en förnekelsefas. En fas där jag tror att jag klarar allt och att stress inte alls är ett problem.

Nu är kurserna sökta till nästa termin, planerad kommunikation 1 och fortsättnings kursen i bild blir det. Kommer bli så skoj.

Imorgin blir det fadderfest på Klaras, sen består resten av veckan av hemtenta och jobb oooooch rep till föreställningen. Sista föreställningen på fredag! iiih, nervöst, skoj! SEn blir de utgång och på lördag blir det sittning! Skoj skoj.

en katt balanserar på mitt ryggstöd....sitt still....sitt still...sitt still...

Dagens Ros går till en alldeles fantastisk person på kundtjänst idag. Vilken glad liten människa hon var, är. Jag ville nästan inte lägga på luren. Ville prata mer, höra hur hennes dag varit?, fall hon trivdes så fantastiskt bra med sitt jobb? hade hon vunnit på lotto? hur många lyckopiller hade hon just satt i sig innan hon tog mitt samtal? hade hon gjort det omöjliga och hittat matchande, hela och rena stumpor denna morgon?. Ja, frågorna var många men jag fick tyvärr inga svar.

Dagens Ris går till den/de idioter som tagit sönder parkeringbiljettautomaterna både här hemma och på campus. konspirationsteori: någon har strategiskt vandaliserat de biljettautomater som finns i min direkta närhet, på de två ställena jag oftast ses parkera. 1 här hemma och 2 utanför jobbet. Alltså blir min cluedo-gissning att Rektorn gjorde det, med en hammare på parkeringsplatsen. Motiv: oklart men vi har ju ouppklarade räkskalsaffärer han och jag.

Dagens Ris leder till en oklar fråga: Får jag parkeringsböter om jag parkerar på en parkeringsplats med endast en biljettautomat som ligger jämnad med marken? Tur att det inte är med Raggar-Rolle jag är ute och kör. Rolle hade nog ett inbyggt magnetsystem som drog åt sig p-vakterna... (och detta hade självklart INGENTING och göra med att jag felparkerat, glömt köpa biljett osv.)

Vilket leder mig till et roligt minne från i somras, för att undvika köpa biljett (beslut från snålsyrran, inte ska ma n skänka bort pengar för att man ska parkera inte...) så stannade jag kvar bakom ratten. Intraskande på parkeringsområdet kom p-vakten, med beslutsamma arga steg marcherade han mot mig. i panik startar jag bilen och börjar backa bakåt. Då vänder han sig om och jag kör in på platsen igen. Han sneglat sanbbt bak och jag slänger mig bakåt och låtsas kolla att kusten är fri och jag kan backa bakåt. Nu hade jag kunnat gå och köpa en biljett, men icke, IT WAS OOON! inte skulle jag ge mig inte, det var jag mot p-vakten att köpa biljett skulle göra att jag vek mig och han vann. Det gick bara inte. Tillbaka i min lilla ruta. Jag iakttog honom när han traskade upp och ner och bötfällde bilarna, rätt åt dom jävlarna, han gör ju bara sitt jobb tänkte jag. Men mig, ja mig skulle ha inte ta. Efter några sneglingar på min bil så kunde jaj nästan läsa i hans blick vad hans nästa drag skulle bli. Han ahde antagligen redan färdigantecknat botlappen till mig och skulle vilken sekund som helst springa mot mig och slänga fast lappen under vindrutetorkaren och skrika HA! DÄR FICK JAG DIG! Lite lätt paranoid så bestämde jag mig för att byta strategi, om jag rörde på mig så skulle de bli svårare för honom att få tag på mig. Jag beslutade att smyga ut från min ruta och välja en annan så han inte skulle hitta på mig. Diskret blev det inte, då jajg vände mig om för att kolla bakåt, tryckte armen mitt på ratten och tutade så de hördes halvvägs till tyskland. 90% av alla på parkeringplatsen tittade på min inklusive p-vakten. En liten crusingrunda i stan senare var jag tillbaka på parkeingsplatsen, men nu på andra sidan. i lugnan ro satt jag och tittade ut genom fönstret, helt säker på att här skulle han inte hitta mig. Plötsligt går han förbi framför rutan. Helt stelfrusen iakttar jag honom då han passerar min bil endast en armslängd i från vindrutetorkaren. Jag höll andan och hoppades på att han inte skulle se mig. Då vänder ha sig mot mg och vi stirrar öga mot öga. Han bryter ögonkontaken och kastar en snabblick där min biljett borde ha suttit. Jag startade motorn med en rivstart och backade ut från parkeringen. Tredje gången jag körde in på parkeringen så völjer jag mitten raden. Jag har då tappt bort helt var jag stod från början och helt glömt bort att jag skulle hämta upp syrran som avr inne och köpte tapter. Precis när jag kommit in på en ruta så ser jag honom på avstånd och jag var helt söker på att han var på väg rakt mot mig. I ännu ett panikryck så slängde jag mig på tutan när jag skulle backa (jävla armar till att inte hjälpa mig i nödsituationer) Men sån tu var kom syrran just då och uppfattade det som att jag tutade åt henne. Så hon hoppade in i bilen och jag körde snabbt runt hörnet där Anna fick ta över bilkörandet. P-vakten will remember this as the day he almost caught Captain Jojje Sparrow!

...för att göra en lång historia kort ;)


ps. detta inlägg räknas absolut inte som ett erkännande. Det var inte jag. Jag känner inte till någon parkerinsvakt, jag har alibi för tillfället och jag har aldirg kört bil eller vägrat min plikt att betala för mitt parkerande.  Alltså ett klargörande: Jag skulle absolut aldrig parkera utan att betala för mig som den laglydiga person jag är. Hade jag mot förmodan gjort något så dumt så skulle jag ju absolut inte vara så dum attt jag skrev om det på min blogg. ds.