dårhus

jag bor i ett dårhus. Jag tycker om det. Dårar förgyller världen.

Emilie sitter på golvet och tränar småhundarna till att bli kamphundar. De ville inte. så nu sitter hon och har långa monologer till hundarna som tittar förvånat på henne.

Smulan bet sönder min datasladd innan idag, sen gav hon sig på syrrans mobilladdare. Så två nya sladdar ska inhandlas imorgon.


Chilly dog i tisdags kväll. Min söta lilla kanin.


Hinner inte skriva mer för efterlys har börjat och laxsalladen ska ätas!

over and out suckers


hundfarmen

Eftersom impulsiva beslut alltid har vart min grej så är jag själv inte helt chockad över hur allt har gått.

Det började med att vi tog beslutet att Prince skulle stanna här uppe i Örebro, jag blev då hundägare till min söta vovve Prince. Det jag inte kunde ana var att bara ett litet kort tag senare så skulle jag bli hundägare till ytterligare en liten filur. Denna gången en pytteliten sötnos Smulan! En lite jack russell tik som älskar att göra magplask på golvet, äta,sova, kissa inne och busa med alla djuren. image308

Hon är så liten så att lilla Milou ser stor ut! Hela hundbeslutet togs i torsdagskväll då syrrans vän inte kunde ha kvar lilla valpen längre, Jag skulle ha henne en natt för att sen bestämma mig. Men det räckte med en timme sen hade mitt hjärta smält och jag kunde aldrig lämna tillbaka henne. I Lördags var jag och skrev på alla papper hos uppfödaren, så nu ska lilla Smulan stanna hos mig föralltid.


Milou tyckte inte att det var ett dugg kul att det kom en liten vovve som var mindre än henne och som alla gullade med. Att vara liten och söt är ju hennes thing! Men snart kommer Smulan växa om henne så då kommer hon få vara lilla bebisen igen. Prince hade nog föredragit att vi skaffat en stor hund som han ahde kunnat busa med istället för ännu en liten skit som han inte ens får knuffa lite på utan att bli tillsagd från oss.

image309

syskonkärlek! En leksak, två viljor!

image249

Något jag förundras över är hur något så litet och sött som Smulan kan ha så hemsk andedräkt. Det luktar som en död röv i käften på henne. Tandborstning deluxe på henne nu.


Idag skulle ha ägnats åt mitt uppsatsskrivande, men än så länge har jag bara öppnat ett nytt word-dokument, har inte ens hunnit döpa det.

Får väl göra det nu, sen är det paus :)


fan vad skoooj

"han är trevlig...och så svarar han när man pratar med honom"  übergenialisk kommentar från mig. Ser ut som att jag vet hur man säljer in karlarna till mina vänner, låter även som att jag här väldigt höga krav :)


Hemtentsfanskapet blev inlämnat idag. Egentligen har jag alltid gillat att skriva prov och tentor, inte alls för att jag får bra resultat, nejdå g+ följer mig livet ut. Utan mer för att jag älskar frågesporter, inte för att jag är bra på det heller. Nädå katten är mer allmännbildad än vad jag är ibland. Kanske för att jag tycker om att skriva, berätta och bli tillfrågad. För prata är ju skoj.

Idag fick jag ännu en gång frågan vad jag ska bli när jag blir stor. Jag blir lika ställd varje gång, herregud hur ska jag veta de? Jag ska inte bli vuxen än på ett tag. jag kan tänka mig att bli mycket. Inte ens som barn visste jag vad jag skulle bli, min fader sa åt mig att bli försvarsadvokat för att jag alltid varit smord i käften och haft svar på tal eller författare för att jag tyckte om att berätta så mkt. Själv visste jag redan då att jag aldrig skulle veta säkert vad jag vill. Så i mina gamla "mina vänner" böcker har jag svarat ishockeyproffs eller lindansös. Jag visste att möjligheterna för detta vara minimala då smidighet och balanssinne aldrig varit mina starka sidor, men då satte jag heller inte upp något mål som jag trodde att jag skulle nå och sen falla innan mållinjen.
Studievägledare hade varit skoj, mitt dolda intresse är att sitta och söka runt på olika program och kurser för att se innehåll, behörighetskrav och snittbetyg för att komma in, jag går även regelbundet in på ams och kollar alla nya jobb som finns bara för skojskull. Men döm mig icke, vissa klär sig i star wars kläder, andra samlar på tåg, jag kollar utbildningar och jobb. Alla har vi vår "thing". Emilie har fått ta stor nytta av mitt jobbsökarintresse, funderar på att kräva 10% av hennes lön...mm ju mer jag tänker på det destu klokare låter det. Självklart ska jag ha del av hennes lön, ännu bättre jag ska kräva en sushitallrik i månaden. Yummie!

Man ska inte ångra saker, det har jag alltid sagt. Men vet ni vad jag ångrar? Att jag aldrig lärde mig hjula som barn! Nu kommer jag ju aldrig lära mig det. Kommer mitt liv någonsin bli komplett om jag aldrig har möjligheten till att göra en spontan hjulning (utan att riskera att jag krossar skallen mot asfalten?) mmm, problem har vi alla, i vissa länder svälter folk, i andra krigar dom, men jag kan inte hjula.

nä det där med att kasta mig med huvudet före mot något har aldrig varit min grej, dyker därför så sällan jag kan. Egentligen är det ju idioti att kasta sig med huvudet först, alltså är jag en väldigt klok människa som låter bli att hjula, stå på händer och dyka. mm, vissa hjular, vissa dyker, men jag är klok för jag låter bli.


Med alla dessa otroliga visomdsord som jag bara spottar ur mig så avslutar jag denna dag.

Morgondagen präglas av underbar ledighet och sen tro det eller ej och håll i hatten, så blir det förfest och Kåren. Ett vinnande koncept.
Men inte för en av oss, nä hon ska träffa en suspekt karl. :) Korsa benen och glöm inte messa mig :) Jag tar en extra öl i baren och tänker på dig hjärtat!


Peace out!!


jodåsåattee

Helt enligt traditionerna så bloggar jag lite när jag har fullt upp med hemtentan.

Fortsättningen på Johannas-bravader blir, hur jag överlevde halloween.

Jag älskar ju att klä ut mig så jag satsade fullt ut på kostymen. halloween

Halva djävul och halva ängel för er som ser som kossor.

Min plan var att dricka varannan vatten för att gå fullt ut med min schizofreni. Men någonstans under kvällen tog djävulsidan över (som alltid när alkohol förtärs) och jag beställde istället in dubbelt.

Kvällen började med en förfest här hemma
.kvällen var fantastiskt skoj, men jag tyckte det var jobbigt att inte känna igen alla hehe. Jag lyckades även ramla (ovanligt att jag gör de) och slå mitt knä.

image307
Andra dagen av helgonahelgen spenderades på spexpremiär i Linköping. Sliten och bakis, men skoj att de någon annans uppsättning.

Speciella helger som denna präglas även av massa tänk. När alla andra högtider tar bort och sköljer över allt så uppmanar denna till tvärtom. Att minnas, tänka, inte glömma. Jobbigt men hanterbart.
                                                                                    .....I didn't have the strength to carry you, vila i frid


jävlar vad tiden går fort

dålig är jag på att blogga. Vad har hänt sen sist då? Jo de sk jag ta och tala om. Moren, mormor, moster-maggan, kusin-ninis och ems-slems har varit på besök. Alla åkte hem utom emilie som nu har flyttat upp och firade detta med att köpa en säng idag.

En av dagarna familjen var här beslutade vi att åka till det välkända och omtalade Gustavsvik. Eftersom jag är en liten galning när det gäller karuseller så skulle man kunna tro att jag även älskar vattenland. Men då ska jag tala om att det är fel. Men de hade jag ingen aning om när jag åkte till G-vik, då trodde jag att jag älskade vattenland. Vattenland hade varit betydligt roligare om det inte hade varit för hela den oj-vad-mycket-vatten-jag-får-i-näsan-och-i-ögonen-delen som jag tycker så illa om.

Som barn älskade jag att åka till aqua-kul i malmö, men stället spårade ut fullständigt och så gjorde även besökarna. De senaste åren har spermahalten i vattnet varit så hög att man antingen fått bada i våtdräkt eller sett till att ta ungefär 7-9 p-piller innan man ens vågat doppa stortån i vattnet. Men lyckligvis är det stället nerstängt nu (på grund av andra orsaker sägs det.

jag blev lättad när jag insåg att vattnet på G-vik var fyllt av småbarn och inte av smårynkiga snuskgubbar (de gömde sig väl om de fanns där). Men jag kan inte låta bli och klaga... Vi insåg ganska snabbt att det var sportlov och att vi fick skylla oss förbannat mcyket själv att vi ens tänkt tanken på att sätta foten i ett badhus. Men detta faktum insåg vi efter att vi betalat en halv förmögenhet för att komma in. Det kröp kalla kårar längs ryggraden på mig när jag insåg att jag skulle spendera de nästkommande timmarna tillsammans med gnälliga blöjbarn och finniga fjuniga pubertesungar. Toppen tänkte jag och kastade arga blickar omkring mig för att ingen skulle komma för nära mig. Det blev dag att testa forsen. Jag är ju ganska rutinerad på forsåkandet efter min sommar på badlandet i tyskland och besöket på badhuset i växjö. Så kaxig som jag avr knöt jag inte åt bikinin extra någonstans. Detta fick ajg senare ångra. Forshelvetet var snorpackat av snoriga finniga dryga pubertetsungar och småglin. Ja det var mer puckon än vatten i forsen. Men jag och Ems slängde oss modigt ut över första kanten. Fötter skrapades upp, barn skrek, kvinnor grät, hundar skällde, glassar tappades ...nä nu spårade jag ut men ni fattar poängen. Det blev en form av panik där i vattnet. Jag fick brutalt erfara att mina händer inte längre kunde användas som skydd från att åka in i andra människor och diverse hårda kanter utan endast kunde användas som skydd för att min bikini inte skulle trilla av. Ner under vattnet, upp igen, trampa på ett barn, bli trampad på av någon äcklig svettfot, skalla kanter och så fortsatte det. När vi tillsist tog oss ur forsfanskapet så konstaterade vi att vi vra på tok för gamla för att hålla på med sånt trams och placerade våra ynkliga bakar i en av bubbelpoolarna.

När jag bittert guppade omkring i den stora bassängen i väntan på att vågmaskinen skulle sätta igång så kom världens sötaste kille fram till mig, han var ungefär 5-6år och med en badring runt midjan. En riktig lite charmör må jag säga. Han frågade var jag kom från och vad jag gjorde där sen berättade han om sitt liv och vad han gjorde där. När det sen var dags för mig att gå upp så simmade han med en bit och fortsatte prata, jag funderade på att snurra in honom i en handduk och ta med honom hem, men insåg sedan´att han en dag kommer bli en finnig pubertesunge som inte alls är lika söt och då orkar jag inte mer så jag lät honom guppa vidare i sin söta badring.

Vi roade även oss med att låtsas att strömmen(alltså inte el-ström utan ström som i vattenström) var igång i den lilla strömmen som fanns och sjunga vår nya 'theme song' , det var väldigt roligt fram tills strömmen faktist sattes igång och den hårda vattenstrålande våldförde sig på först emsans sen min tutte. Sista timmarna ägnade vi åt att stå och stirra ut folk i bubbelpoolen för att de skulle känna sig utstirrade och flytta sig så att vi kunde få plats vid bubblorna. Det funkade så vi fick tag på en bubbelpool som vi sen VÄGRADE att flytta oss från trots att det stod folk hur länge som helst och stirrade på oss för att vi skulle bli färdiga och flytta oss. Jag åkte den röda rutchkanan en gång men eftersom jag skallade huvudet i väggen och bikinin halvt åkte av så belv det inga fler turer i den.

Vi avslutade med att basta i ungefär 1 min tills jag insåg att jag inte kan basta i nyktert tillstånd. Precis som med bowling, går inte heller när jag är nykter! Ojdå, nu blev det himlans långt om badbesöket och jag har egentligen tusen saker till att skriva om det. Men jag är trött och texten lång, så jag fortsätte uppdatera vad som hänt i veckan en annan dag.

Hemtenta och Kuling.layout är iaf det som präglar denna veckan.

over and out