sova sova säng säng säng

Denna dagen har spenderats sovandes i sängen. Ingen extram bakfylla har varit och hälsat på idag men en oehörd trötthet och glädje av att ha en ledig dag.

Imorgon 09.10 går tåget söderut. Länge har jag gått och ljugit för min mor, jag har inte kunnat skriva något här ifall att hon skulle få för sig att gå in och läsa. Men mamma tror att jag ska ta tåget imorgon eftermiddag och att jag kommer till Ystad 22.00. Men icke, tåget går tidigt på morgonen och stannar i Älmhult och inte i Ystad. 11.00 kommer syrran sätta ögonbindel på mamma och tvinga ner henne i bilen, då påbörjas vår veckolånga kidnappning. Lagligt? vet jag inte. Kul? Ja! Med på kidnappningen är även släkten som kommer köra i bil efter "kidnappningsbilen" och vissa kommer komma upp under veckan och på lördagen när 50-årsdagen inträffar så blir det en stor fest i smålands mörka skogar!

Även intressant att spendera en vecka me släkt o familj inlåsta i en stuga mitt i smålands djupaste skogar :D
Jag kan behöva många uppmuntrande sms :D

Eftersom jag sovit hela dagen så har jag  inte ännu packat eller diskat, vilket jag ska göra nu.


image281

Jag har varit i småland förut så jag vet vad jag ska vänta mig :Dbrinn i helvetet...

...jäva kuk öbo. Fan de måste vara världens mest inkompetenta bostadsbolag. Telefontiderna är icke existerande och när man väl får tag på dom så är det en surkärring som svarar som inte är till någon jävla hjälp överhuvudtaget. Dom kör över alla studenter fullständigt. Nu har idioterna på något sätt fixat till det så vi inte längre är sökande till tvåan på stud.g. som vi tidigare stod på första plats till, då går det inte heller få tag på cp-folket och de kan inte ens skicka ut ett jävla mejl om att dom tagit bort oss som sökande. Jag blir galet jävla hysterisk. Nu åkte mitt partyhumör långt långt bort.... Jag ska ta en svalkande dusch, svära tills tungan blir svart och kasta schampoflaskan i väggen upprepade gånger....

ÖBO, ljug-ful-tanten och forex-tanten kan ta varandra i hand och brinna i helvetet!!

Det är fult att svära, men ibland är det nödvändigt!


kanske världens tröttaste


nu känner jag mig som kanske världens tröttaste människa! Det blev utgång igår, först strömpis sen björnis. Samma som förra onsdagen, skillnaden mellan de två onsdagarna var att igår la jag in en sån jävla fylla som hade fått vilket nykterhetsförbund som helst att gå ut i strejk. Jag var helt enkelt pittnitad. Bakfylleångest har jag slutat med för flera år sen, de tjänar ingenting till så därför har jag bara bra saker att säga om hela kvällen. Dock blev jag väldigt förvånad över att jag faktsikt orkade jobba nio timmar idag utan att ha ihjäl någon, bryta ihop eller göra helt fel hela dagen. Leendet har kankse inte varit upp till öronen hela dagen idag, huvudet var tungt och tankarna kretsade endast kring min underbara säng. Sen jag vakna har jag bara längtat efter att få sova igen. Steg ett i återställningsprocessen är avklarat: käka pommes med groteska mängder salt,  mer än vad hälsovårdenämnden skulle rekommendera. Steg två är att duscha, bort me all gammal röklukt och jobbflott. Steg tre är att somna.

På morgondagens agenda är det jobb 9.30-15, sen ett besök på Stadium för att inhandla nya fina träningsskor även ett besök på polishuset ska de bli. För att förnya mitt pass och har jag tur så kanske jag får se en glimt av snyggopolisen, sen ska jag tillbaka till jobbet för att jobba 20-03. Lördagen blir det fest igen och då kan nykterhetsförbunden ta varandra i hand och springa och gömma sig i skogen för den här lilla skåningen ska bli praktfull ännu en gång.

 Fräkninga fröken var i alla fall nykter igår när den här bilden togs. Men värre blev det, tacksamheten är stor för att inga kameror fanns på plats då...

Som ni ser så var det en grupp väldigt fotogenica människor som jag var ute med igår. Ett litet gäng skönheter som gör sig bra på bild var vi.
Chipp o hajk!

Uppdatering
Det ser inte ut till att bli en tidig kväll i sängen i natt heller. Nu blev det visst bestämt att det blir en öl på  någon uteservering i stan istället med Mike och Milla. Inget blir som man hade tänkt sig och jag är aldrig sen på en dum idé så om halvtimme ska jag stå redo på järntorget. Sova kan man göra i graven har jag hört.

lurad

Idag blev jag lurad av en gäst på jobbet, jag vet att hon ljög. Fula dumma ljugare. Jag ville så gärna kunna bevisa att hon ljög men det är svårt när det är ord mot ord. Hon vann, men förlorar i längden. Synden straffar sig och ljug-ful-tanten kommer säkert få vad hon förtjänar. Då kommer jag stå brevid och skratta. 

image272

snart flyttning

bövelen vad mycket kläder jag har. Borde slänga eller skänka till Uffe, men har svårt att skiljas från allt. Men vet ju aldrig om jag kommer behöva något igen och då hade de varit synd om jag slängt det. Nä, kläderna följer med mig. Att ha mkt kläder är en fördel för en person som mig. Som gärna bytar om flera gånger varje dag. Vilket inte helt oanat leder till att mina kläder ligger precis överallt. Mina skor med för den delen, idag hittade jag en sko bakom sängen. Alla klädbyten leder öven till att fel plagg används till fel situation här hemma. T.ex så passar det sig itne att diska med balklänningen på, eller att gå ut i tvättstugan i pyjamasen. Nu ligger de mesta av mina kläder i sopsäckar i väntan på att få packas upp i  nästa garderob. För min del underlättar det inte att jag packade kläderna redan idag. Nu måste jag stå och rota i sopsäckarna varje gång jag ska byta om. 

 Om man har balklänning på när man diskar så får man endast diska sina finglas.
image266


Om en vecka så åker jag tillbaka söderut. Den gången ska jag packa så minimalt lite som möjligt. Dels för at tjag msåte få med mig alla saker jag lämnade hemma förra gången jag var där och dels för att vi ska spendera några dagar i Tyskland. Då måste jag köpa upp ett fint förråd inför höstens kommande aktiviteter. Mycket skålande ska det bli då. Är det konstigt att jag nu mitt i sommaren faktiskt längtar till hösten? Det gör jag i alla fall, sommar är ju mysigt men ska de inte vara bättre väder än så här så är det inte mycket att hänga i granen. Plus att till hösten kommer allt roligt ingång, spex, tidningen, nollningen, nya kurser, nya personer...ja massa nytt.
image267


orka

Jag vill börja med att kommentera mitt inlägg från igår då jag beklagade mig över att jag efter ett år inte utvecklats i mina brister så mycket. Men jag hittade en liten lapp idag som påminde mig om att jag kommit lite längre på vägen. Jag hittade lappen från min uppkörning och nu är det inte långt kvar tills min prövotid är över! . Jag har lyckats ha mitt kort utan att orsakat några (större?) skador  trafiken men dock har jag lyckats fiska till mig tre parkeringsböter under dessa två åren. Då var alla tre inom loppet av två månader, sen lärde jag mig! Även den bästa kan fela. Undrar om jag har haft två års prövotid på att bo i Örebro också, snart når jag två-års gränsen och eftersom jag ser ut att ha klarat de så kan jag nog få bo kvar i Örebro tills vidare. De ska jag me.

Hamnade inte på krogen igår utan hamnade hemma hos John, med Emil, Yoshi och Frida så vi spelade guitarr hero i flera timmar! Rock on! fan vad jag sög, men de var förbaskat kul. Om ni funderar på att bilda ett band så kan ni göra er själv en tjänst och skippa att fråga mig.

Fick ett speciellt samtal från utlandet som fick mig att skratta högt och under natten sov jag gott och var fullt omedveten om alla de skamliga förslag som skickats till min mobil från en viss engelsman, rodnandes och skrattandes så lät jag bli att svara. Men det blir inga fler resor ner dit just nu, för om en vecka kommer Ems heeeem! Så inget mer raggande på engelsmän på pubarna, engelsmännen får komma hit och ragga istället.


Förresten så har jag en dag som denna inte gjort något vettigt, har packat tre kartonger inför flytten och sen suttit vid datorn. Det är lätt att fastna vid datorn, tittandes på bloggar och annat skit. Någon som tröttade ut mig var att för många småtjejer har "dagens outfit a la ebba von sydow stil" utlagd. Där de står och fjelar sig i sina HM-kläder som bara trettiofemtusen andra småtjejer har på sig. Men jag ska inte vara sämre, nädå! Så jag följer strömmen, varsågoda! Här har ni fashionisten-Johannas senaste outfit denna långa lördag eftermiddag i hemmets lugna vrå. Enjoy,  det är helt okej att ta tips från mig, jag blir inte sur. Har ni några frågor på hur man får mjukisbyxorna riktigt urtvättade eller var kaffefläcken sitter bäst på tröjan så tveka inte på att fråga! Jag kan även ganska mycket om min egna inredningsstil "ställ inte tillbaka de du tagit fram utan lämna det där du står" väldigt effektivt för alla oss som tycker att förvaringsutrymmen gör sig bäst som dammsamlare.

Undrar om de är den här Johanna engelsmannen vill träffa igen?

fredagkväll

hallå, hjälp? börjar jag bli senil eller, varför fattar jag inte mig på hur jag kan byta pin-kod på mobilen. För visst kan man göra de? Nä tackar vet jag nokia 5110, på den tiden så höll telefonerna för allt, trappor, sparkar, vattenpölar, där fanns det snake och inget annat tjafsspel. Menyn var tydlig med stora fina ikoner som illustrerade alla funktioner. Ringsignalen var vass och hög och kunde absolut inte föväxlas för en låt på radion. och gärna den där Tell-låten som var så festlig på den tiden.  Och skalen kunde man byta, ojoj, vad man kunde byta skalen...och de gjorde man så ofta man kunde. Nästan så ofta så att man inte kände igen sin telefon till sist... fast nu känner jag ju knappt heller igen min telefon, alla ser ju likadana ut.

jaha, då är alltså summan av kardemumman att jag ska lära mig ytterligare en fyrsiffrig kod....nu är det ju bara portkoden, två kortkoder, ytterligare en pin-kod, stämplingsnr på jobbet, koderna på dörrarna på jobbet och en miljontrehundrafemtio olika lösenord på alla jävla ställen på internet som jag ska kunna komma ihåg.

Tittade tillbaka i min blogg och insåg att jag för ett år sedan ahde samma problem som idag, alltså komma ihåg lösenord. nu ett år senare så har jag återigen glömt bort mitt lösenrod på studera.se och kan alltså inte göra ngn anmälan eller svara ja på min antagning via internet. Käckt va? Alltså har vi nu sett att i mitt liv så har alltså inte lösenordsminnet förbättrats ett jävla skvatt på 12 månader. Och jag ska återigen flytta, undrar om jag någonsin kommer bo längre än ett år i på samma ställe. Men nej, oroa sig icke, jag ska inte flytta från Örebro, jag ska flytta till enrisvägen, mm, sant tillbaka till brickehills. Men jag vill dock hävda att det är lite närmare Grankotten och därför skulle jag vilja säga att vi ska ha en fyra på grankotten och inte i brickehills. Sådeså, och jag får bestämma för det är jag som ska bo där.

Men då kan vi ju redan nu lista ut att om ett år från nu så är det återigen dags för mig att att flytta och jag kommer ännu en gång svära över att jag glömt bort de förbaskade lösenordet till studera.se. Ja jag vågar nästan lova att jag tills dess har skaffat ytterligare ett telenr (för de 3 abonnemangen jag har nu kommer jag ju itne kunna nöja mig med i alla oändlighet) och alltså därför har ytterligare en ny pinkod att komma ihåg. Wanna bet?


Fick ett tråkigt samtal fast med lugnande meddelande på jobb idag. Fick reda på att mina släktingar som är på väg hem från Italien hade krockat på autobahn. Inte skoj. Min sötaste goaste underbaraste lilla Mormor satt med i bilen, samt min morbror, kusin + sambo och kusinbarn. Alla klarade sig helt utan skador, men bilen var kvaddad. Jag vågar inte ens tänka på vad som kunde hänt. Även där är det ungefär ett år sedan jag var så orolig för mormor när hon hade fått en lätt hjärtinfarkt. Om hon ska fortsätta skrämma mig så här så är det jag som kommer få hjärtinfarkt nästa gång. Jag är inte redo att förlora någon nära igen, inte nu, inte än...fast blir man någonsin det?


 Over and out!


nollsju-nollsju-elva

nu har jag snöat in mig på att söka lägenhet. Det enda som cirkulerar i mitt huvud är lägenheter, bostadsområden, balkong eller öppen spis. Men sanningen är att jag inte har så höga krav. Vill inte bo i ytterområdena. Ska på visning av en lägenhet nästa vecka, med öppen spis och balkong. *håller tummarna så in i bubblan*. Plus att lägenheten ligger ganska så centralt. Jag vill jag vill jag vill jag vill. Det är en tvåa men jag och syrran letade efter en trea först, sen är det ganska bra med en tvåa, för om en av oss ska flytta så kan den andre ha kvar lägenheten i alla fall. Så därför låter en tvåa förbaskat bra.

En dryg liten visdomstand har nyligen bestämt sig för att det är dags att komma upp till ytan. SÅ den gör sitt bästa för att plåga mig just nu. Men jag tar febrilt hand om den och skämmer bort den så att den itne ska ställa till några problem för mig.

Läste nyss på Fridas blogg (fridaymoonwalker.blogg.se nästan helt säker på att det är adressen) om att när hon var liten (eller kanske fortfarande?) och åkte bil så föreställde hon sig ett rådjur som sprang längs me bilen. Genialt ju!! Jag ska lätt testa det nästa gång jag åker bil.

Jag har en ledig dag idag, det firades med att jag vägrade gå upp ur sängen förrän 12.30 sen diskade jag en del och nu tvättar jag. Gick till tvättstugan för att chansa på att det fanns en ledig tid. Det var bara 2 tider bokade på hela månaden. Så då är det i alla fall jag och två till som är kvar här i huset.

Snart ska jag ner på stan me en blandad skara folk (spexare, icke spexare, och eventuellet ngra för mig okända, vem vet) då är det after work (behövs på min lediga dag) och Björnis som gäller. Ska bli trevligt.

Det känns helt ok att vara tillbaka i Öret, händer mer här än i Ystad, men de ska bli skönt att åka ner igen om två veckor, hoppas på bättre väder och mer strandtillfällen då. För endast två strandbesök på en sommar kan ajg inte acceptera.  Jag ska lägga upp lite bilder så fort jag hittar det där lilla kortet som jag ska sätta i datorn. Klantskallen förlägger hela sitt liv...


veckan som gått

Uppdatering läängre ner

Tisdagen bjöd på finbesök av kära Sanna. Hon tog med sig en vinare och jag matchade henne insats med ännu en vinare. De två vinarna adderat med en mysig balkong resulterade i en helmysig kväll och en nattpromenad genom stan. Onsdagen bjöd på solsken vilket var lika med glass på stan och shopping. När kvällen närmade sig så traskade vi ner på stan (jag, Sanna, Anna och Lissan) och parkerade våra rumpor på Bröderna M för lite käk.
Torsdagen bjöds på besök av Carro och Fille, säger än en gång; där har vi ett matchande par. Idag käkade vi lunch ute me Moren, Syrran och "svägerskan" Carro. Efter det så blev det lite mer shopping (sitter aldrig fel). Sen har jag fått leka som ett litet barn. Jag fick följa med och leka med syrran och två små barn på Lek Palatset där man kan klättra i en jätteklätterbana och hoppa i hoptorn och massa skoj. Som jag svettades kan jag säga. Mjölksyran var påtaglig i benen när jag stod ochy hoppade som en liten dåre i hopptornet. Allt klättrande upp och ner i klätterbanan var för mycket för en avdankad gammal partygroda som mig. Men kul var det. Efter lekandet så plockade vi upp linda och sen begav vi oss till restaurangen i Kivik för att hälsa på hjärtegrynen sanna o Özkan. Där fick vi god mat och musikunderhållning. imorgon blir det Laserdome, middag med Buzz-spelande och sen eventuellt en utgång på kvällen. Söndagen bjuder på bebisgosande med tvillingarna och sen en hemfärd till Örebro på natten. Sen är det jobb jobb jobb i två veckor. Efter det så kommer en semester till. Vad bra denna sommaren känns!

Om det är någon som har eller känner någon som har en tvåa eller trea i Örebro så hör av er. För jag o syrran vill ha den då!

Nu ska jag packa och sen sega framför teven.


Chipp och hajk!
Jag och Ems på pubrunda
Tre systrar
Kvällen tjejigaste drink

Ca 12 timmar senare:

Jag vaknade till ett stenbra besked. Björkan kommer hit ikväll för att partaja med mig. Just nu sitter hon i bilen på väg från Karlskrona. Först ska vi ägna oss åt diverse familjeaktiviteter på varsitt håll, laserdome, buzz, karaeoke, middagar och allt som hör där till. Sen möts vi upp för lite rumpskakande och ölhävande.

Förresten så har jag köpt massa bra böcker. Biblioteket hade utförsäljning på böcker, så jag lyckades komma över 2 st S.King böcker Det svarta tornet och Raseri. Sen fyra st Olov Svedelidn böcker ur Hassel-serien samt en bok med Herman Lindqvists kåserier I Spanien sdäger dm inte Caramba. Innan dess så har jag köpt tre böcker till på bokrean så nu ska jag läsa tills ögonen trillar ur skallen på mig.

Har hört av mig om två lägenheter som hyrs ut i andra hand. Har fortfarande inte fått svar än. Men jag fortsätter kolla min mejl var tredje minut och hoppas på tur! 2:an i Centrum håller vi tummarna för!

nu blir det doggywalk!

festival och camping

I helgen var de kära örebroarna (fia, oscar, tommy, johannes och jim) här och hälsade på. Självklart firade vi detta med en utgång i den stora metropolen Ystad! Fulla o glada begav vi oss till Barabar, där var sånt jävla drag, inte... Det var vi och typ 7 pers till på stället. Men vi beställde öl och slog oss ner för att vänta in folket. Sen bestämde vi oss för att dra ner till festivalområdet. Där blev det jävla ös, det var asroligt! Efter massa dansande och sjungande gick vi tillbaka till Barabar som nu hade fått in ganska ordentligt med folk. Efter mer dansande så gjorde vi ett besök på Max sen gick vi hem.

På söndagen åkte Fia hem till Hbg så jag tog grabbarna till Sandhammaren där vi låg på stranden och badade i det snorigt kalla havet. På kvällen åkte vi ut till snogeholmssjön och campade INTE på naturresarvat. Så om ni såg några dumma jälvar som gjorde det så var det i alla fall inte vi. Så har vi löst den saken.
Det blev ett kvällsdop i sjön som var betydligt behagligare än havsbadet. Jag passade även på att pussa på en upphittad groda, men som visade sig vara en padda... Jag har pussat på rätt så många som visat sig vara paddor i mina dar.

Igår på kvällen så roade jag, anna o lissan med att ha högläsning från min dagbok som jag skrev som 13-åring. Herrejävlar vad jag var fjortis. Jag skämdes ögonen ur mig.

Citat från Johanna 13 år (efter att jag fått reda på att en vän läst min dagbok):

"....man läser inte andras dagböcker. De är heliga. Jag skulle aldrig läsa någon annans dagbok. Sån f***a hon är. Att läsa andras dagböcker sen inte erkänna att man har gjort det är höjden av omogenhet. Jag slutade läsa andras dagböcker för ett halvår sedan."


Ojoj, hade jag gått med i Anonyma Dagboksläsare och hållt mig ren från dagböcker i hela 6 månader eller? Eller var det så att 6 månader tidigare var jag bra 12 och ett litet barn, nu hade jag hunnit fylla tretton och var tonåring och därför inte ägnade mig åt så barnsliga saker som att tjuvläsa dagböcker?

Förövrigt så är jag och tjejen som läste min dagbok väldigt bra vänner idag och vi har löst våra dagboksproblem för länge sedan.

Det är väldigt omtumlande och känslomässigt påfrestande att läsa sina gamla tankar om allt från killar till snattande och familjebråk. Jag vill zappa tillbaka mig i tiden och trösta lilla stackars fjortis-Johanna som inte förstod bättre. Men något som förvånade mig var att jag använde mycket svordomar i min stackars lilla dagbok. Jag känner att jag och min lilla dagbok måste gå och bikta oss för att jag ska kunna bli förlåten för alla mina synder.
"-ja du Johanna, det blir enmiljonsjuhundraåttiotre Ave Marias, och det är bara för de tre första sidorna i dagboken..."


Nu är det faktiskt 9 år och 6 månader sen jag slutade läsa andras dagböcker...sådeså!!