Sju sanningar om mig själv

.

Emma har utmanat mig i att berätta sju sanningar om mig själv. Eftersom jag inte tackar nej till en utmaning så kör vi!!

Länka till den som utmanat dig
Berätta sju sanningar om dig själv
Utmana sju personer
Lämna ett meddelande till dem du utmanar


1. Jag är väldigt väldigt mörkrädd. Både inomhus och utomhus och mår väldigt dåligt av att sova själv hemma.

2. När var yngre hittade jag en salamander i trädgården som jag lät bo i att akvarium på mitt rum och döpte den till Örjan. Örjan lyckades rymma och hittades sen död och uttorkad bakom soffan i vardagsrummet. Det var mitt fel att Örjan dog och inte fick vara ute i naturen och jag sörjer det än.

3. Jag fuskade konstant på tyskaproven på högstadiet och detta har resulterat i att jag fortfarande bara kan några få meningar på tyska. Ich Heisse Johanna, ich wohne in Örebro unt ich habe eine katze. Fast jag har inte ens någon katt....

4. Jag är världsbäst på att påbörja saker men urdålig på att avsluta allt.

5. Jag snattade när jag var yngre men slutade då min mamma kom på det och för första gången i mitt liv blev hon riktigt besviken och arg på mig. Jag ber fortfarande om ursäkt till henne för mitt dåliga och idiotiska omdöme.

6. Jag har spenderat många söndagskvällar under somrarna på en dansbana mitt ute i en skog hemma i skåne och dansat pardans till sveriges alla möjliga dansband. Trots detta är jag inte det minsta bra på att bugga.

7. Jag var med i uttagningen till Kanal 5s reality program "miljonären" men kom lyckligtvis inte med då det programmet floppade rejält.

Jag utmanar:
Frida
Tommy
Per J
Per N
Ida
Anna
Malin

Bring it on!!


jag ångrar inget, men gör gärna om

Imorgon är det dags. Då ska den bort. För alltid. Alltså var repliken "detta kan du aldrig ångra, nu kommer den vara där resten av ditt liv" bara ett påstående grundat på inget.  För imorgon ska farbror tatuerare plocka fram sin det-var-skoj--då-men-nu-skrattar-jag-inte-längre-tatuerings-borttagnings-maskin.

Det är min fyndiga latinska text som har gjort sitt på denna kroppen. Eftersom tatueringen var dåligt gjord och inte sett så bra ut från början så hade jag valet att fixa till den eller göra en cover up. Jag bestämde mig för att cover up var det som kändes mest rätt. Tatueraren rekommenderade att ta bort den gamla med laser för att undvika att den ska synas under den nya och eftersom jag tar det säkra före det osäkra den här gången för att slippa råka ut för fler tatueringar som känns misslyckade så gick jag med på hans förslag.

Jag ska därför imorgon för första gången ta bort något istället för att lägga till. Men det är bara i två månader sen får jag göra den nya. Jag har valt att göra blommor då det är väldigt neutralt och inte det lättaste att ångra. Så planen just nu är röd/orangea tigerliljor med gröna stjälkar och blad.

 Nemo saltat sobrius nisi forte insanit- Ingen dansar nykter såvida han inte är galen

Min tatuering och jag startade vårt förhållande på fel fot redan i början då tatueraren (som tydligen inte hade några djupare kunskaper i latin) stavade fel och gjorde s:et i saltat till ett i eller l eller någorn alldeles egen påhittad bokstav. Insanit ser ut som om någon tagit ett suddis och försökt ta bort tatueringen (kanske ett tecken på att det är dags att sudda ut den)


Även Emsan har i sina ungdomsdagar låtit sig utsmyckas av bläck som hon ska bränna bort imorgon. Det är en drake som ska flyga iväg och även dne ersättas av ett fång blommor.

Nu kastar John Blund febrilt sand i ögonen och om jag inte ger med mig snart och somnar så kommer han ninja-sparka mig i huvudet tills jag somnar.


Hör ni skrikande imorgon så är det bara jag och emilie som lider över våra ungdomsbeslut, som inte går att ångra men går att ändra.

du + jag= för alltid?

Nu borde jag stressa ner på stan. Men jag märker ett mönster i mitt liv, jag skriver helt blogg inlägg när jag är stressad och borde göra annat.


Men just nu känner jag ingen stress.
Brevid mig ligger det vackraste i världen och sover. Mitt hjärta smälter varje gång jag ser på henne. Ingen kärleksförklaring i världen räcker till för att beskriva hur mycket jag tycker om min alldeles egna lilla Smulan.

Bästa beskrivningen sjungs just nu ut genom högtalarna till min dator av Mr C som just skickat över sin version av "No one"  som jag tillägnar välrdens sötaste lilla valp Shcmulschkii.


I just want you close
Where you can stay forever
You can be sure
That it will only get better
You and me together
Through the days and nights
I dont worry cause
Everythings gonna be alright


Aldrig har jag spenderat så många timmar tillsammans med någon, och aldrig har jag saknat någon så mycket när vi är ifrån varandra.


Kvällens plan är födelsedagsfest för alla som fyller år (än så länge Emsan, Sterner och Tommytok). Så fyller du år snart, har just fyllt år eller känner för att fira någon du inte känner som fyllt/fyller år så är det bara att packa väskan med alkohol och ge sig ut på en bestigning av Örebros egna Kebenekaise och ringa på dörren. Så lovar jag att öppna med att välkomnande leende och en ursöt hund sen super vi oss tillbaka till mellanstadiet som min goda vän lilla lilla lilla grodan C hade sagt.

Dagens plan är att inhandla alkoholhaltigadrycker och en fin liten present till Emsan. Sen rusa hem och slåss mot diskberg och dammråttor i en hejvild fart.

Förresten så kan sötaste sitt, ligg, tass och näääästan rulla runt.

image310

1 non blonde

I wake in the morning
And I step outside
And I take a deep breath and I get real high
And I scream at the top of my lungs
What's going on?

bilfanskapshelvete

som alltid när jag ska ut på äventyr med bilen så blir det just ett äventyr. Det ligger en förbannelse över min familj och att köra bil. Ca 5 mil utanför Örebro, efter några felköringar, nästan soppatorsk och väldgt många timmar i bilen så kör vi av vägen med släp. Lycka till att få upp dne bilen. Släpet lyckades vi dra upp men bilfan satt där den satt. En väldigt trevlig man stannade och försökte bogsera oss, vilket inte gick. Så han ringde runt till alla sina v'nner för att höra om någon kunde hjälpa oss. På telefon ägnade han väldigt lång tid åt att lägga betoning på att det var skåååningar som kört av vägen. En av hans vänner rekommenderade oss då att gå körskola, andra bara skrattade och sa självklart är dom skåningar. Men trots alla goda skratt så var det ingen som kunde komma och hjälpa oss.  Det var utan tvekan det roligaste tillfället jag varit med om vid en avkörning från vägen.

Mannen "hmm, de kan ju bli svårt att dra upp er bil för min bil...."
Fia avbryter "är ju inte mycket att hurra för!"
Mannen "så stor skulle jag säga, men visst nu kan ni gå hem och klara er själv"

Till sist fick vi upp bilen men hjulet var paj. Bilen fick lämnas in på lagning och nu vägrar reperatören lämna tillbaka bilen för att han tror att vi ska lura honom med försäkringen, vilket resulterat i att Syrran, Carro o Kenny nu fått stanna här flera dagar längre än planerat. Men lyckligtvis så ska de få åka hem imorgon. Om inte mekanikern kommer på någon annan ursäkt för att behålla bilen.

Idag har jag o ems hämtat hem en svart hörnskinnsoffa så nu ska alla få plats att sitta i soffan när de kommer på besök. Även två skinnfåtöljer och ett glasbord har vi lyckats trolla till oss så mysfaktorn i vårt vardagsrum ahr höjts med hundra procent.

Helgen har varit full kastrull med hejdlöst intag av alkohol. Återigen lovar jag och svär att de kommer dröja innan jag festar igen. Vi får se hur det går med den saken.

Nu ska jag läsa lite uppsatser tills jag somnar.


vilken underbar start

Denna första dag på året tror jag har lagt ribban för det kommande året. Ännu en gång, skrämmande nära inpå förra gången, så vaknade jag upp måendes som en rabiessmittad kloakråtta som blivit överkörd av en hel karavan av lastbilar och som sen stenats och torterats under ett helt dygn. Men nej, denna gången hade det ju bara varit nyårsafton.


Kvällen började som den brukar, nämligen i panik. 19.00 dök gästerna upp då stod jag osminkad i mjukskläder och försökte desperat laga mat. Men till min fördel så har jag turen att mina vänner mer än gärna ställer upp och hjälper till så på kort tid så var vi en hel liten armé som arbetade ihop maten. Några timmar försenat satte vi oss till bords och började förtära maten. 23.30 så började vi med efterrätten när vi insåg att det snart var dags att bege sig ner till hamnen.

Vi och alla andra försenade fyllon i stan rusade längst gatorna för att hinna ner till hamnen. När vi slänger oss in i folkmassan så pågår nedräkningen och på "1, gott nytt år!" så smällde korkarna och drickan flödade. Ungefär där spårade hela kvällen ut och de förstkommande timmarna på det nya året blev en salig blandning av ett hejdundrans fyllekalas.

Vid tolvslaget utbrast S: "Ditt nyårslöfte borde vara att skaffa karl"  2 minuter senare så knackar det på min axel. Då står det två killar i 15-16 års åldern och den ena killen säger "min kompis tycker att du ser bra ut" bakom honom stod en långhårig stackars liten kille som jag troligtvis förolämpade mer än vad som var menat när jag skrattade hysteriskt mycket. "jävlar vad fort det gick", "inte ska du vara kräsen Johanna", "tänk om alla nyårslöften hade gått så snabbt" var kommentarerna som klämdes fram. Självklart skrattade vi ju inte åt den lille killen utan det otroliga sammanträffandet. när vi skrattat färdigt var killarna borta. Så därför är nu mitt nyårslöfte att om jag stöter på den har killen igen så ska jag be om ursäkt för att jag skrattade honom o ansiktet och förklara att det absolut inte var menat mot honom.

Hoppas ni får ett bra år och slipper bli utskrattade! :D