funny

Har roat mig med att lägga upp bilderna från Kolmården och namnge dem efter mina kära vänner på fejsbookan, det blev ju himlans populärt. Roligt att jag kan roa andra med min humor, skrattade för mig själv då jag trilla av stolen.

Har förberett lite mat idag och brukat min supervassa superdupiga kockkniv. Supervassa, det upptäckte jag när jag slutligen hackade chilin och det sved som fään i fingrarna, då kände jag att jag lyckats skära upp massa små sår i min vänster hand. Chilin tränger sig sakta in och det gör lite ont.

Maten är till imorgon då mitt hjärta kommer hit, massa gott ska det bli avokadosoppa,  fritata och till efterrätt chili och hunongs melon och annanas med vaniljglass. myyycket avancerat förresten,  tittar på Hell kitchen nu och är himlans glad att den där Gordon inte stod och skrek på mig när jag gjorde min mat. Hade troligtvis kastat min supervassa kniv i huvudet på honom och tryckt upp chiln där solen aldrig skiner.

Ser framemot imorgon trots att jag måste jobba först....ser framemot imorgon efter att jag stämplat ut från jobbet.

förresten om man stavar jojjehanna så här: jojehanna så kommer man till en helt annan blogg. Nån försöker sno mitt alias, men gör inte misstaget och tro att det är jag. För det är det inte.

Jag är ju jag, som flickan sa.

mitt i sommaren

herreminge, nu är det mitt i sommaren. Juni for förbi och jag hann inte riktigt med. Inget jobbande har jag ägnat mig åt, bara att umgås och försöka disciplinera mig så jag läser lite till sommarkurserna. Idag har jag haft böckerna redo sedan 19.00 men har inte börjat än, ska göra det snart, ska bara...

ska bara skriva färdigt detta i alla fall. Gud vad varmt det är, helt sinnes. Lägenheten kokar fullständigt och det resulterar i att jag gogglar efter fritidshus och plastpooler parallellt samtidigt som jag häller i mig saft och vatten.

Söta Smulan fastnade bakom soffkudden och orkade inte ta sig upp så nu sover hon stående bakom kudden och hänger ut med huvudet.


Sommaren började bra med Mattias på besök här, vi hann med danmarkstur, ystadguidning och midsommarfirande. Sen blev det dags för syrrans och ek's 25 års fest. Galet roligt med 70-tals tema och discohits. Efter det saknade jag mitt hjärta och körde till Karlskrona för att hälsa på honom under hans tillfälliga besök där. Det lättaste sättet att hålla sig vaken i bilen är att köra med rutan nere, kedjeröka, lyssna på Lugna favoriter och tvångssjunga med i alla låter, vare sig man kan texten eller ej. Det går inte att somna när man försöker sjunga samtliga stämmor i Total eclipse of the heart på en gång.

Igår fick Milou sina valpar. Två pojkar blev det. Milou råkade bita av navelsträngen på den ena för långt in så hans mage gick sönder och tarmarna kom ut. Han fick komma till veterinären snabbt och de sydde igen honom men de var osäkra på om han skulle klara sig. Idag orkade han tyvärr inte längre och somnade in. Så nu har Milou bara en valp som hon tvättar febrilt och tar hand om. Nästa gång jag kommer hem kommer han vara lagom stor att busa med.

Måste tillägga att vissa avsnitt av scrubs är geniala. Karaktärer, repliker och teman är fantastiskt genomtänkta. Favoritavsnittet är lätt det med trollkarlen från oz-tema, men även det med medeltidstema. Det grundläggande (som tyvärr många manus brister i) är att varje replik måste vara skriven för karaktären så att den bara passar den karaktären  och den ska berätta ngt om karaktären (testa lägga in ordet karaktär en gång till om ni kan ;) ) och de lyckas de verkligen med. Eller ja, inte ens lyckas med, de tycks ha det som en regel. Simpsons har jag också lärt mig att tycka om, de lyckas få in så mkt samhällskritiskt och allmännt samhällsorienterat så det är helt fantastiskt, men jag är dock inte frälst än.

Detta är då ingen djupgående tv-analys ;) bara lite tankar som kom till mig nu som jag delar med mig av.

Just det, vi var hos Milla också och tittade på deras fina hus. Självklart tröttnar jag då på att bo i studentlägenhet och längtar tills det är dags att skaffa hus. Men det dröjer några år till, men  únder tiden kan man passa på att njuta av andras hus.


En tanke:

När jag säger att jag läser Filmvetenskap för jag i 97% av fallen frågan "vilken är din favoritfilm?"

Då undrar jag; frågar man läkare vilken deras favoritsjukdom är? Eller vad veterinären har för favoritdjur? Eller ifall dagisfröken har något favoritbarn?

På frågan som jag brukar få vill jag ofta svara någon idiotfilm i stil med High School Musical bara för att lämna ett stort frågetecken hos personen som frågat. Men oftast står jag och funderar ett tag och försöker komma på ett svar som passar min utbildning och mig samtidigt som jag frågar mig själv om det är så att alla tror att jag gått tre år på universitet och tagit studielån för att titta mycket på film. Och inte tänker jag bli filmrecensent heller...

På tal om film börjar snart En officer och gentleman. Nej, det är inte min favoritfilm. Men ett romantiskt-drama från tidigt 80-tal är så klassiskt att det är en alldeles utmärkt ursäkt för att inte skriva mitt PM ikväll heller. 
 Tack för mig!