långa dagar

har börjat bildkursen denna veckan. Det är så sjuktkul, där hör jag hemma. Önskar att det hade funnits hundratals välbetalda jobb som jag hade kunnat he inom bild o form området. Men icke. Men jag vill läsa B och C kurserna me. Vill så gärna, det är långa dagar 8.30-16.15 men tiden rusar iväg. Igår var vi på Strömpis och jag gick upp 07.00 imorse och jag mådde inte dåligt något alls idag. Nu är jag visserligen lite trött. 

Igår grillade vi hos Stina, gott gott. Årets första grillning satt inte fel kan jag säga. Sen gick vi in och kollade fotbollen. Det märks när det är ett gäng halvfulla tjejer som tittar på en fotbollsmatch.

"åååh vad snygg Mellberg är"

"mellberg? är du dum? Ljungberg är ju så jääävla het"

"ohohoho såg ni såg ni!!???"

"nä! vad!?! Blev det mål?"

"Nä, Mellberg var i bild, åh va snygg han är"

-----------------

"Men hallå, han killen där är ju bög"

"Näääää, klart han inte är lägg av han är ju snygg"

"han är bög"

"näääää, det är han inte, det vet väl inte du?"

"jo det ser man"

"nä han är ju snygg"

"Ja men bögar kan ju också vara snygga"

"mm, men det är ju inte lönt att tända på dom"

"jo det kan man ju göra ändå!"
---------

Som sagt, högst intressant. Grabbar jag antar att det inte låter så på era fotbollskvällar ;)

Efter fotbollen tog vi bussen till Strömpis. Där försökte vi förgäves få komma upp på  ovanvåningen för att se Rataxes spela. Men tydligen så tyckte snålvakten inte att vi skulle få se dem spela. Sen hade Strömpis sagt att de kanske skulle få spela engång till under kvällen, men det blev inget mer. Bad choice Strömpis, skärpning.

Sen blev det raka vägen hem och sömn. Tror jag somnade redan i hallen och det var ren vana och skicklighet att jag landade i sängen. Rummet är ju inte så stor så det är ju möjligt att ramla i hallen och landa i sängen. Ja rummet är så stort att jag till och med hade kunnat sitta i sängen och stå vid spisen samtidigt. Dock har det aldrig hänt, för jag har inbillat mig att min spis är K-märkt eller så är den helig eller något annat som gör att man inte ska använda den för ofta eller helst inte alls.
Vilket resluterar i att det blev middag från campus pizzerian idag. Tillsammans me Catrin, Pj och Sid picknickade vi på bänken utanför mitt fönster. Igår gjorde jag soppa som jag skulle käka idag på lunchen, soppan står kvar i tallriken, den var ganska god men nä, jag ville helt enkelt inte äta den idag det tog emot. Vill man inte så vill man inte. Så de blev knapriga knäckemackor stället. Så går det när man ska laga mat, då uppskattas den inte.

Om 20 dagar så åker jag till england. Längtar.

Nu ska jag powernappa lite och sen kanske ge mig på lite städning och sen blir det nog fortsatt Sagan om ringen-maraton me Fia o Oscar. Helgen är jobb helg så ni är välkomna in och käka en burgare fre och lör natt och hälsa på mig!

Puss

Nu gör jag det igen

Nu borde jag göra något annat men så skriver jag blogg istället. Men jag känner att jag behöver skriva lite, jag är pigg idag.

Oj nu fick jag ett superviktigt uppdrag! Skriva ner texten till snapsvisor till Milla. Jodåsåatteee texterna är ju alltid lite lättare att komma ihåg när man har en snaps i handen, men nu ska jag o min nyktra hjärna samarbeta så vi kommer på hur det är man sjunger egentligen.


Så där ja! Att sitta o sjunga snapsvisor för sig själv innan 12 är inget som hör till vanligheten direkt. Men det leder ju absolut tankarna till det ämne jag egentligen tänkte blogga om, nämligen Festivaler!

Jag och Stina var på morgonpromenad idag och kom då fram till att vi ska bestämma oss för att åka till Roskildefestivalen i år. Förra året begav vi oss till Hultan och detta året känner vi att vi måste vidga våra vyer och åka över till vårt kära grannland där spriten är billigare, folket lite galnare och språket är grötigare och mer svårförstått än när jag o Fia kommunicerar på fyllan med varandra. Fia ska också dit så nu kommer vi göra oss förstådda hos danskarna när vi sluddrar på grötig skånska. Nu är jag på festivalhumör som fan, men saken går inte att råda bot på nu. Så jag ska helt enkelt roa mig med den otroligt icke-festivala sysselsättningen = att diska!
Sen är det jobb mellan 15-00.

Over and pjätt


fest igen

Nu sitter jag i mitt rum på studentgatan och väntar på  att de nästkommande 10 minuterna ska gå fort så jag kommer ner till stan och kan börja festa igen. Känner mig inte riktigt taggad till att supa men jag vill ut och umgås med folk!

Inlägget blir inte längre än så här för nu måste jag packa min jobbkläder, för imorgon ska jag stå 12.00 pigg och nykter på jobbet!

wii-haa

Ja kärleken är sann till den gul å röá flaggan

...och som ni alla vet så är skåneland vaggan för snapphanerebeller som går framåt när det gäller!!

oh jäääs, lite patriotisk skånemusik är det som gäller nu när jag sitter och ölar med mig själv! Snart ska jag upp o öla me Fia o Oscar. Sen smäller det. Då 'är det gigantiskt megafest at Pj's! och lägenheterna runt om :D Ooom det är fest eller?
 
Jag är på sjukt mycket partyhumör och haltar. Jag kommer bli en intressant syn ikväll, vinglandet blir tre gånger värre eftersom jag inte kan trampa ner hälen på min högra fot. Men alkoholen har en bedövande effekt så ikväll är jag Travolta på dansgovlet igen!! ;)

Shit, det kommer bli galet ikväll, just nu så överbombaderas msn med peppnings och laddnings hälsingar från och till alla som möts upp om ca en timme. Detta kan inte bli en tråkig kväll, eller jo, jag kan bli full o glömma, men även om jag glömmer så kommer jag ha kul. Det vet jag, alla som jag vet som kommer är så jväla bra partymänniskor, bland mina favoriter! Ojoj, nu börjar ölen tala här, börjar känna mig lite kärleksfull. Dags att gå upp o hångla me mina homies, Fia den udda och Oscar med damp, min roll är att jag aldrig kan hålla käften. Same as always :D Jag har älskat att prata sen den dagen ajg lärde mig det, och det kommer jag fortsätta med så länge jag har förmågan att prata. Tur att mina underbara vänner älskar att lyssna på mig, jag vet att du gör Ems :D du är nog den enda i hela mitt liv som aldrig klagat på mitt pratande eller bett mig vara tyst! Soom jag ska snacka hål i huvudet på dig om ca 26 dagar!!  Jag ska prata så orden rinner ur öronen på dig, jag ska berätta aaaaallt som hänt sen den 14 jan (det var väl då du åkte) ooo jag har så mkt att berätta redan nu. Ska skriva en kom.ihåglista. Det lär ju hända saker ikväll som är värda att berätta också!Fyllehångel på er alla!

/ Snacke-mostern!!

Dagens i-landsproblem

Jag har problem, riktiga i-landsproblem.

Problem nr 1 Min nya tandborste

Häromdagen när jag var på Hemköp (med de fräsiga korgarna) så hittade jag o Fia väldans roliga tandborstar som vi köpte. Det är en tandborste med massage i. Alltså är där ett litet batteri i  tandborsten och så vibrerar den när man borstar tänderna. Gjutet, tänkte vi i affären. Men nu har det dykt upp ett problem när jag borstar tänderna nu så domnar min mun av lite gran pga burrandet som tanborsten gör och det gör, tillsammans med min nya superjättemycket skummande tandkräm, att jag skummar ner hela mig själv med tandkrämsskum.

Problem 2 Städningen

Jag saknar en gen i min kropp som säger ifrån att nu är det dags att städa. Ibland så gör den det och då städar jag men sen är det som om den här grejen som säger åt mig att städa åker på semester och då plockar jag inte upp någonting efter mig och diska, ja de ska vi inte ens tala om. Jag har fönstret halvöppet så disken kan promenera ut härifrån när den vill. Men borde jag då inte städa och diska nu istället för att skriva på min blogg. Jo, det är klart att jag borde men det gör jag inte nä då, inte jag, Inte idag, för idag har jag annat  viktigt för mig, jag ska skriva blogg, ringa studievägledaren, plugga i bibblan, gå in till stan och kolla om jag ska köpa de fina byxorna jag hittade och sen ikväll  18-21 så har jag dans. Så se själv, det finns ingen tid över att städa. Skulle jag motförmodan ha tid över idag så har jag vänner att umgås med.

Problem 3 Jag såg en snygg man på TV och jag har ingen aning alls om vad han heter

Ja, här har vi ett problem som heter duga. Igår låg jag sömnig i min säng och tittade på tv. Till min stooora glädje såg jag att Fråga Olle har börjar igen. Det är nog universums bästaste program. Jag o Sanna avgudade Olle och var störtkära i Martin för några år sen när det visades. Men det var inte dagens problem, utan den snygga mannen befann sig i reprisen av Så ska det låta. Jag fastnade direkt vid programmet och kunde inte sluta se. Jag bestämde mig för att kolla i eftertexten så jag kunde se vem det var. Men då somnade jag. För första gången när jag faktiskt inte vill sova så somnar jag. Men oroa er inte kära vänner jag har hittat lösningen på detta problemet, efter lite googlande så har jag nu kommit fram till att denna mannen heter Niklas Andersson och är musikalartist. Och inte vilken musikalartist som helst, utan härmed min favorit musikalartist. Sådeså. Jag kan bara säga Persbrant och Travolta ni kan slänga er i väggen jag har något nytt att dregla över nu.

Nu har jag inte mer problem, härligt va?

så jag tror jag ska ta tag i städningen lite.

Imorgon blir det hejdundransfestande! ojojoj, säger som Pj, vad är det som händer? Kåren kommer gå under!
Det kommer den göra den 28:e april med när vi har vår fest. Och som jag sa tidigare alla är välkomna förutsatt att jag känner er. Bara att mejla, messa, ringa, skriva här, gör hur ni vill men meddela om ni kommer så vi har koll på ca hur många det kommer.

Puss!

lyckopiller?

Om det är så att någon var här imorse och stoppade lyckopiller i mitt vatten så vill jag bara tacka den personen och jag ber dig  att komma hit och forsätta gör det.

Kanske är det solens stålar som ger mig detta lyckorus. Jag vet inte vad det är men det spritter i hela kroppen, jag känner mig kär, kär i allt och alla. Gick i långhuset innan och tittade kärleksfullt på alla jag mötte och tänkte 'jag är kär i dig, i dig och i dig, och dig med, hej hej jag är kär i dig med, oooh du var ju söt dig är jag jättekär i' när jag skuttade fram där som ett mandolin-mongo utan mandolin så kändes allt underbart. I bibblan blev jag kär i den tråkiga boken jag satt och läste 'oooh vilka fina små bokstäver och vilka fina ord ni duktiga små bokstäver bildar, duuuuuktiga bokstäver' 'titta vilken fin bild, heeej fina bilden, vad fin du är' ungefär så har mina tankar varit hela dagen. Och bääättre blev det! Jag o Jullan begav oss till Kåren med våra största leenden och förväntingarna på topp, vi skulle boka dag för vår födelsedagsfest. Men så fick vi reda på att den dagen vi villa ha redan var bokad. Trots lessna ögon och våra söta uppgivna ansikten så vägrade Glenn avboka det som redan var inbokat för att boka in oss istället. Man kan inte få som man vill alltid, attans. Men då blev det hela plötsligt ännu bättre, vi fick som vi ville med ett annat datum. Det var lite motvilligt från Kårens sida eftersom vi ville boka dagen innan festivalborg som Kåren ska hålla i 2-dagar. Men ibland så får man som man vill, jippie. Så nu är det alltså födelsedagsfest på Kåren den 28/4 för mig och Jullan. Då är ju frågan vem är välkommen, jo alla så känn dig inbjuden. (okej rättelse om du som läser nu är någon som jag aldrig pratat med och inte känner så är du alltså INTE välkommen, såvida du inte gör ett ryck och lär känna mig innan den 28:e då finns chansen). Jag kommer tjata massa mer om denna festen, men jag kan dra snabbt: baren kommer vara öppen under kvällen alltså är det inte medtagande av egen alkohol som gäller utan det köps på plats helt enkelt), det är slutet sällskap vilket innebär att jag i alla falla borde känna igen gästerna som är där, så som sagt lär känna mig eller Jullan innan dess så är du välkommen ;). Charmen med att ha det  på Kåren är ju att alla jag känner kan komma, jag o Jullan slipper välja ut personer att bjuda så alla kan komma o alla blir glada!!

Nu ska jag snart bege mig till jobbet!

Förresten om ngn har nån dj.utrustning så säg till. Vi behöver det, annars måste vi hyra kårens och det är vi för snåla för :D

Puuuss och kääärlek!


Det är över nu..

..men jag kommer ihåg alla stunder med dig...mitt kära spex

Avslutningsfesten blev inget fylleslag för min del, det är jag otroligt glad över. Nu kommer jag ihåg varje minut (ja nästan) av den sista festkvällen med Churchill-gänget. Det var en riktigt rolig kväll, ibörjan av kvällen mådde jag inte toppen och tog då beslutet att inte inta några större mängder alkohol och hämtade därför mest vatten i baren. Kvällen fylldes av gyckel både begåvat och obegåvat, det obegåvade stod jag och Fia för. Aldrig förr ha så få sjungit så mycket fel. Efter middagen var det massa dans i ett rum och gitarrspelande med allsång i ett annat rum. Jag kunde inte bli lessen under kvällen eller känna mig så sorgsen för jag vet att nästa helg så börjar SM-produktionen och då kommer vi träffas igen. Ska lägga upp några bilder så fort jag listat ut varför min mobil och min dator inte samarbetar längre! Kvällen avslutades med silverpjätt, beträdande av varandra på golvet och BBC-trummande på Fridas bröst. Det är vad man kan kalla en helkväll :D eller helmorgon för klockan var 08.00 när jag somnade hemma i min säng. Innan dess stod vi ett tappert gäng och väntade 20 min på bussen i snö (!?!) och hård blåst. Humorn stiger till en helt annan nivå när man är übertrött och halvt ihjälfrusen, men kul var det!!

Dagen började ganska sent idag, jag passade på att ta en oförskämt lång sovmorgon. När jag väl kom upp ur sängen så bestämde jag mig för att det var dags att städa och just därför så smet jag snabbt som attan här i från upp till Fia o Oscar så jag skulle slippa tjata mer på mig själv om städandet. Jag lyckades få med mig Fia och Oscar till nya Hemköp för lite matinhandling. Hemköp är numera min favoritaffär och jag ska bara handla där, för det fanns dom roligaste kundkorgarna på hjul där som jag någonsin sett. Det var som att gå ut med hunden, eller gå med barnvagn. Det beror på hur man rullade korgen och vilket humör man kände sig på. Inte för att jag brukar känna mig på humör för något av alternativen men det är ju alltid kul att låtsas. Som tack för att madame cochon och von schnitt följt med mig så lagade jag middag till dem ikväll. Sallad till förrätt och spagetti med köttfärssås och ingen köttfärssås som helst utan 'Mamma Sannes köttfärssås med en tvist' blev det. Efter maten kom Catrin, Sid och Jullan hit  till oss och vi skulle ha tittat på film, men som vanligt när vi planerar att se film så pratar vi hela kvällen sen blir klockan för mycket och vi orkar inte titta på någon film. Men det är himlans trevligt det med, bi har ju en del snackande att ta igen!!

Nu har jag spenderat resterande tid av kvällen till att måla en tavla och nu väntar jag på att försa lagret ska torka så jag kan fortsätta. Jag skulle även vilja tillägga att i 20 min har det nu varit EXAKT en månad kvar till min födelsedag! wiiiiee!! JAg lovar det blir stort gille!

Nu ska picasso måla vidare!

Puss och pjätt!

Du försvann som en vind..

... tårar föll från min kind...


Lisen kom, hon såg och hon segrade. typ. Eller ja nu yrar jag mest enmassa.

Igår fick jag underbart skånebesök. Tänka sig att Lissan o Tonia körde heeela vägen från Y-town till Öret för att titta på mig när jag spexar mig på scen. Jag blir rörd av att tänka på det.

Gårdagen inleddes dock inte så gjutet då jag spenderade timmarna mellan 06.30 och 09.30 kräkandes på toaletten, men jag är inte den som är den, mina glas är aldrig halvtomma,  så jag tog mig i kragen och tänkte: Med en sån här kass start på dagen så kan det bara bli bättre. Och bättre blev det, med tom magsäck begav jag mig mot mitt kära hem aulan för att ta på mig mina illaluktande kläder och umgås med mina lika illaluktande vänner och sätta ihop en sjuhelsikesshow så mina långväga gäster skulle känna att det var värt besväret. Sån tur är så tyckte dem det :)

Det var så mysigt att somna på kvällen med människor runtomkring mig som jag känner mig så trygg med och jag sov som ett litet barn hela natten. Vi hade somnat så konstigt vi någonsin kunde, ingen hade hunnit byta om och vi sov hux om flux ovan på den bäddade sängen utan täcke, med lampan igång och teven på. Men gott sov jag, ja jävlar vad bra jag sov. På morgonen väcktes jag av Lis o Tonia och det var dags för dem att åka hem. EFter att de hade åkt så somnade jag, när jag sen vaknade ett tag senare så var allt så tyst, tomt och ensamt. Inte alls kul. Men Lisen har lovat att hon kommer och hälsar på mig snart igen och det ser jag mycket framemot, då ska vi hinna spendera mer tid tillsammans och hitta på massa jävelskap i Örebro.

Idag var den näst sista föreställningen av I Churchills hemliga tjänst - eller man krigar bara två gånger.
Efter föreställningen begav vi oss till Mitt andra hem och drack öl och snacka skit. Mycket trevligt var det.

Imorgon blir det fest med gråtkalas och jag tänker gråta hundragånger mer än vad jag gjorde i lördags, och ja, det är möjligt :) och sen ska jag vakna upp med världens kanonbaksmälla och mysa med farbror Bakfylleångest hela söndagen precis som det ska vara. Sådeså.
♥   Tack för att ni kom, det betyder väldigt mycket för mig! ♥Karmakontot

Jag gör det flera gånger om dan, jag menar väl väl
jag menar väl bra, vad jag menar är, jag menade vad
Om gud sitter däruppe med nån sorts polygraf
Gör jag vågor på hans papper som en storm i ett glas
Gör man något är det klart det kommer tillbaks
Man får lov att känna hettan av ånger och kval
När karmakontot är övertrasserat, det e komplicerat
Men jag vet att jag kommer serveras min del av det hela
Dom säger ärlighet varar längst
Jag önskar att det alltid kunde va så enkelt
Men jag är en jävel på att trassla till
Jag erkänner det nu men det är knappt jag vill

Ingen kan ljuga som vi eller vad tror ni
Jag tycker det liknar nån sorts
Sjuk typ av tragikomik o vi ramlar dit
Det sitter på karmakontot
 

                                                                           ............sagt av Timbuktu


Nu ska jag bädda ner mig i min mysiga nybäddade säng i mitt fina nystädade rum och läsa min nya braiga cosmopolitan och lyssna på massa bra låtar. Bland annat Karmakontot med älskade Timbuk. Han slutar aldrig göra bra musik. Lite Veronica Maggio blir det också ikväll, hon har sjukt mysig röst.

Föreställningen gick bra idag, var dock ganska seg och hade en aning huvudvärk under andra akten. Imorgon blir det jobb 16-20.30 och kanske eventuellt ett Lissan besök om hon får tag på sista minuten biljett. Hoppas hoppas! Men dagen ska inledas med en sovmorgon.

Ciao!

strukturerat liv? Nej tack!

Ja du fröken Christensen, då har du vaknat till från detta fylleslaget också.

Aldrig förr har så många blivit fulla på så lite och skapat så många intriger. Det summerar lördagens festande och söndagens bakfylleångest tror jag nog. Men inte är det slut där. Nästa lördag är det ytterligare en spexfest. och den sista. Intrigerna lär ju hagla som aldrig förr, förra helgen lär ju bara varit en uppvärmning. Efter nästa fest kommer jag nog vara bakis i en vecka. Men sen efter det planerar jag att strukturera upp mitt liv igen, ja inte helt förstås för då hade det ju inte varit mitt liv. Men jag ska komma tillbaka till verkligheten. Den verkligheten där jag har skola och ett jobb att sköta och underbara vänner att ta hand om. Underbara vänner har jag i spexet med, helt galet underbara. Därför vill jag leva kvar i min ostrukturerade spexbubbla för resten av mitt liv, det hade varit underbart. Jag får kanske skånebesök i veckan, men jag vill inte bli för glad över det förrän jag vet om det blir av eller inte. Annars kommer jag bara bli lessen. Men jag hoppas hoppas!

om 37 dagar (ja eller 36 för det är ju en ny dag nu) så ska jag till Emsan i england. Det pirrar i magen när jag tänker på det. När jag vaknar bakfull så saknar jag Emsan, för om jag vaknar bakfull med Emsan så vet jag att jag inte varit ensam om att ha varit kalasfull, spytt, gråtit eller hånglat med allt som rör sig, för min kära vän Emsan är alltid där vid min sida och beter sig lika oexemplariskt på fyllan. Så ni kan ju bara gissa hur en vecka i england med två svenskor kommer vara. och gud vad jag ska krama henne. Jag ska krama henne när hon sitter där o gråter över sitt fultal ;) och krama henne för att hon har hemlängtan till dumma sverige, och krama henne för att hon måste jobba fastän hon är sjuk. ojdå, nu märker jag att jag saknar henne riktigt mycket! Detta får bli ett hyllningsinlägg till min underbara vän Emilie Åsberg! Tack för att du finns och tack för att du är min vän. Tack för att du tar hand om mig i alla situationer, från att förlora någon nära till alla fyllesituationer, kärleksproblem, skoltrötthet och allt annat vi gått igenom sen vi var 6 år :D Jag älskar dig!!
Jag älskar alla bilder exakt lika mycket!! Blir helt sentimental av att titta på alla!!

full, fullare, dräggfull

Jag slog upp ögonen, kisade mot klockan, halv tio tolkade min suddiga blick att den var. Jag kände mig lite törstig, var lite lätt yrvaken. Jag lyfte huvudet från kudden och PANG! så slog huvudvärken till, rummet började snurra, illamåendet kom och jag kom på 'aha just det det var ju spexfest igår' jag tittade mot klockan igen och såg med klarare blick att klockan var fyra inte halv tio, sen kom Herr Bakfylleångest och kröp ner i sängen hos mig. Minnesluckorna var påtagligt många och de få minnena som dök upp var inte smickrande. Det fanns bara en sak att göra, jag måste få tag på någon från gårdagen som kan fylla i mina luckor. Fia och Oscar fick ta det ansvaret. Det lät som att jag haft en händelserik kväll kan man ju säga! Det är alldeles fantastiskt vad spriten gör. Jag hade kunnat säga 'jag ska fan aldrig mer bli full' men det är fult att ljuga och om några dagar så kommer jag skratta gott åt gårkvällen. Men innan idag var det lite svårt att skratta. Drama queen på fyllan är ingen överdrift. Tack Oscar o Fia för att ni tpg hand om mig. Jag var ungefär i de stadiet att om jag skulle tagit mig hem själv så hade jag nog inte kommit hem, då hade jag legat däckad någonstans, eller i fyllecellen eller hemma hos något drägg. Så jag är väldigt tacksam att jag vaknade upp själv hemma i min egen säng. Vad jag inte är tacksam över är alla fylleidéer och fyllebravader. Jag minns inte riktigt hur vi kom hem, men det var ju ingen fara med den saken, för fia o oscar fotade mig flera gånger. Kändes som att titta på någon annan, för det kunde ju inte vara jag som låg ner på marken i min fina balklänning (som inte är så fin längre för den är trasig), var det verkligen jag som stod som ett litet mongo med en pinne i handen? På ett sätt är det väldigt tragiskt men på ett annat sätt så är de ju så förbaskat hysteriskt kul. Det är inte ofta som jag lägger in en kanonfylla av den här graden men när det sker så kan man bara skratta. Vilken liten dryg skit jag är när jag är full! Tur att festen var med folk jag känner som faktiskt vet att jag inte är så egentligen. Och tur att alla andra också var fulla. Jag hade velat se hela kvällen inspelad och sett mig själv, hört allt jag sagt. Se hur kvällen kan gå från att ha roligt, vara lagom full sen tycker att 'nä, klart jag kan ta en öl till' sakta sakta så smyger fyllan in i kroppen och växer större och större. Vettet har tagit ledigt, därför låter tanken att ta en drink till som en förbaskat bra idé, gör den extra stark tack! Plötsligt är man kung på dansgolvet, ute på rökplatsen blir man helt plötsligt lite smartare och tycker sig veta lite mer och smart som man är så vet man ju att det som behövs just nu är en öl till, öl är ju gott och det är fest och humöret är på topp. Det börjar bli lite svårare att uttala orden och mitt i meningarna så börjar det bli svårt att komma ihåg vad det egentligen är man pratar om. Men det kvittar för nu har ölen börjat s¨lå till och sluddrandet blir väldigt svårtolkat. Inne på dansgolvet börjar fötterna bli tunga och bestämt lite större också för det är ju hemskt vad man snubblar över sina egna fötter eller är det inte så att rummet lutar lite, jo så måste det vara. Bäst att jämna ut de lutande rummet med en drink till. Det börjar bli svårt att fokusera blicken, det är svårt att veta hur många som är i rummet, svårt att se vem det är. Svårt att fokusera och lyssna på musiken, men det gör ju inget för man dansar fortfarande snyggare än Travolta. Huvudet är i stort sett tomt, tankarna som finns är sega och svårtolkade. Det är allt annat också, sen Poff!! så minns jag inget mer av resterande timmar. Fyllegråt, fylleskratt, fyllesnack, fyllebitterhet och fylleidéer fylldes de sista timmarna av. Men det minns jag inget av. Och det man inte minns det har inte hänt ju :) Egentligen är det fruktansvärt hemskt att dricka så mycket, men då och då händer det att man blir för full. Alla får sin del av den kakan. Jag har tagit min bit nu och den kommer räcka ett tag framöver. Egentligen var det inte så farligt, jag hade kul. Jag hade kunnat göra massa saker värre, gjort bort mig ordentligt. Det gjorde jag inte nu, jag var bara extremt packad. mycket skum fylla hade jag. Många skratt har det blivit idag. Känslorna har växlat från att vara på bristen till att vilja flytta från Örebro till att skratta hysteriskt och till att tycka det där var ju inte så farligt, till att tycka de här var det värsta. Men det är ju så en äkta dagen-d ska vara! Min d-dag är ett praktexemplar!

Nu är mitt fylleprat över och jag ska hem till Stina och kolla på film. Tack alla för en kul kväll och förlåt om det är någon som blev besvärad av FylleJohanna som var på festen igår, oroa er inte hon är ledig den här veckan och kommer tillbaka ungefär på lördag runt nio-tiden på kvällen. :) Under tiden får ni roa er med NykterJohanna som inte sluddrar mer än nödvändigt, inte gråter utan anledning och inte dansar som ett Travolta-mumintroll.

Puss på er alla!!


me, myself and I

idag var en kanonföreställning igen! Jag vill aldrig sluta ha föreställningar. Snart har vi kommit halva vägen. Allt har ett slut. Tyvärr. Fan jag hatar slut. Jag hatar alla slut. Men slut betyder även början på något nytt. Så har jag länge övertalat mig själv att tänka. Jag tror jag tänker så nu. Men vad ska ta vid där spexet tar slut? En stor tomhet. Eller starten på något nytt underbart, vad är det då? Spexet fyller så mycket i mitt liv. Just nu så känner jag inget behov av att flytta vidare, fly eller göra något nytt. Jag trivs i nuet. Det händer inte ofta, när det händer så är det något stort. Detta är stort. Att jag skulle trivas så bra på scen kunde jag aldrig ana. Visst att jag tycker om att höra min egen röst och pratar hål i huvudet på folk s blir jag endå chockad över hur mycket jag älskar detta. Och älskar alla i spexet. Det är ju helt galet. JAg vill vara inlåst i ett rum med alla dem för evigt.

efter föreställningen idag så begav vi oss till kåren. Där några kompisar spelade. Faaan vad grymt bra ni är! shit jag är så impad. Det är nog lätt det bästa jag sett. Jag brukar inte tycka om konserter med cover band. Brukar endast gilla det för attt jag känner igen låtarna, men aldrig har jag lbivit på sånt superpartyhumör som jag blev ikväll. Jag var som klistrad vid scenen. Och så spelade dem de perfekta låtarna. Nästan som att jag fick önska alla låtar under kvällen. Blondie- Maria ojojoj, gamla minnen, all tid i Arlöv, festerna med "fluff-systrarna", galet fjortisliv, nu kommer man inte undan med att bete sig så längre ;) och teenagedirtbag sen då! Avslutnigskonserten i nian med Lissan på scenen i en orange fiskarhatt (väldigt modernt på den tiden) och en loooser-tröja och med Saga på scen. Det var tider de! ja ni töser, högstadiet var speciellt. Tänk Lissan o Sanna att vi är där vi är idag, det kunde vi inte fatta första dagen i sjuan!! oj, tänk vilket bra band som får mig till att bli helt jäla nostalgisk. Och sleeping in my car herreminge vad jag skrek mig hes till den låten!!!! och basket case då tänkte jag på Oscar för det är ju din theme song :D där skrek jag med som en galning!


imorgon smäller det då är de kalas dags!!
En succé!!!

fan vad grymt bra det gick idag! Publiken var bäst och vi var bäst!! detta slog premiären, idag var lätt bäst!!

så roligt!

Jag har bilder, eller inte jag men mamma o mormor har bilder från föreställningen som jag ska lägga upp sen!

Nu först har jag bilder från vår premiärfest! taa-daaamFesten var underbart roligt. Synd att jag missade slutet av festen. Men det ska banne mig tas igen nu på lördag! Underbara Lollo tog min jobbtid på söndag så jag kan festa fram tills måndag 15.30 för då ska jag jobba.

Lisen kommer kanske hit nästa vecka! hoppas hoppas att hon kan komma!

Snart är det bara en månad tills jag ska flyga till england själv och fylla år hos emsan. Hon har redan köpt presenter och planerat min födelsedag! 

  men det är långt tills dess, först är det massa spexfest, spexföreställningar, spextankar, spexfolk och massa annat underbart med spexet. ojdå jag har vistt blivit spexfrälst låter det som!

Nu ska jag lägga mitt spexhuvud på min icke-spex-kudde och drömma spexdrömmar. Haha, ett p mindre och det hade varit helt andra drömmar!

imorgon ska jag sälja spexbiljetter och ha spexföreställning, men ska även slå på stort och ta en tur ut på kåren och ta en öl, tror jag bestämt!

gooonatt världen!

nädu micke du överträffar mig

lyssnar på afzelius nu. Men känner mig mållös för han säger allt så bra. I kod.

Hade en underbarkväll ikväll, stina och carro  ni är alldeles undebrara att ha psykologsnack med :D

Kvällen artade och urartade! som en kväll ute alltid gör!

Det -är så mycket jag vill skriva, skrika, men jag låter bli, som vanligt är det bäst så! Men jag vill både säga Bra och Fan.

helst vill jag säga allt.


finns det liv så är det aldrig för sent......

Jag skulle ju inte skriva nu..

Men jag känner att jag måste skriva av mig lite för att varva ner i huvudet och kunna somna. Hade vår andra föreställning idag, lite energi saknades men jag tyckte att det gick bra idag. Vad jag hörde från publiken så gillade dem det med.
Vad jag inte gillar är den långa jobbdagen jag har framför mig imorgon, och att jag måste gå upp tidigt på morgonen. Jag är ingen morgonmänniska och kommer nog aldrig bli det. Var gång jag går upp tidigt så går jag bara och tänker på när jag ska få gå och lägga mig igen. Men när det sen väl är kväll och jag borde gå och lägga mig så vill jag göra massa annat. Kreativiteten kommer smygandes på nätterna. Men nu ska jag inte vara ett dugg kreativ, bara ringa mamma och säga gonatt sen låta Mr. Van Morrison sjunga mig till sömns med sin underbara moondance låt.

Well it's a marvelous night for a moondance With the stars up above in your eyes
A fantabulous night to make romance 'Neath the cover of October skies
And all the leaves on the trees are falling To the sound of the breezes that blow
And I'm trying to please to the calling Of your heart-strings that play soft and low
You know the night's magic Seems to whisper and hush And all the soft moonlight Seems
to shine in your blush.....
Can I just have one a' more moondance with you, my love?

Can I just make some more romance with a' you, my love?
Well I wanna make love to you tonight I can't wait till the morning has come
And I know now the time is just right And straight into my arms you will run
And when you come my heart will be waiting To make sure that you're never alone
There and then all my dreams will come true dear
There and then I will make you my ownAnd every time I touch you, you just tremble inside
And I know how much you want me that, you can't hide...
Can I just have one more moondance with you, my love?
Can I just make some more romance with you, my love?
Well it's a marvelous night for a moondance
With the stars up above in your eyes
A fantabulous night to make romance 'Neath the cover of October skies
And all the leaves on the trees are falling
To the sound of the breezes that blow And I'm trying to please to the calling
Of your heart-strings that play soft and low
You know the night's magic Seems to whisper and hush
And all the soft moonlight Seems to shine in your blush...
One more moondance with you In the moonlight
Can't I just have one more dance With you my love?

dop och hemmamark

Sa var det aterigen ett besok hemma i skaneland! Datorn har invaderats av danskfeber och vagrar darfor anvanda komplett svenskt alfabet!

Igar var det premiar av spexet, helt hysteriskt tycker jag sammanfattar det hela!vill aven citera Jonas Aldrig forr har sa manga blivit fulla pa sa lite!

sa kul det ar! Sanna och Anna var med och de hade fantastiskt roligt, och vem vet, de kanske kommer upp till sluttjutet me! hehe! Tack alla fantastiska spexare for att ni ar fantastiska och jag har fantastiskt roligt med er.


03.00 slutade festandet for varan del. Da kom Moren och hamtade upp oss och vi borjade den langa bilturen ner hem till Skane!

roliga saker sagt om alkohol

Jag dricker verkligen inte hela tiden, jag maste sova ocksa

Den sista myggan som bet mig var tvungen att laggas in pa avgiftning

Forst tar du en drink. Sedan tar drinken en drink. Och darefter tar drinken dig.

Drickandet orsakar inte baksmallor, det ar att vakna som staller till det.

Jag ar inte sa tror som du full att jag ar.

Jag visste att jag var full. Jag kande mig sofistikerad och kunde inte uttala det.

en manniska som inte dricker nagat annat an vatten har nagot att dolja for sina medmanniskor.
Nar vi kommit fram till skane efter en plagsam resa, kissnodig och illamaende hela vagen och fastkilad mellan tva andra fyllon, var det dags for dop. Clara Josefine Marie och Oscar Erik Kent var stjarnorna for dagen. Oscar sov sig genom hela dopet, forutom nar han fick vatten pa huvudet da tittade han upp for att sedan atarga till sovandet. Pa middagen tittade han storogt och fragande pa alla manniskor som var dar. Clara hyade dock redan sett alla eftersom hon holl ogonen oppna i kyrkan sa hon minglade runt bland allas famnar. tog mass bilder pa dem som jag ska lagga upp sen!

Det ar mysigt att vara tillbaka i ystad. Hade velat lagga tid pa att traffa Lisen, men jag har sovit under kvallen och ska upp 07.00 imorgon for att bege mig till malmo och bli fin i haret med Lindas hjalp, sen blir det fika me Becka och maaaassa shopping hade jag planerat! 17.14 gar taget tillbaka till Orebro och pa tisdag borjar forestallningarna igen! wiiiie, back to the crazy world!!vart tog mitt liv vägen?

nuu förstår jag vad "sälja sin själ till spexet" betyder...

Jag letar för tillfället efter mitt liv: det är ca 22 år långt, ganska intrigfyllt men hysteriskt roligt, i livet fanns det även massvis med vänner som inte heller synts till sedan livet försvann. Det fanns en viss grad (väldigt liten men dock) av ansvarsfullhet som nu inte längre existerar. Detta har lett till att inga räkningar har blivit betalda i tid, tvätten har muterat och tagit över hela rummet och disken har lämnat en obehaglig doft i rummet. Snälla om någon har sett mitt liv vill ni vara snälla och höra av er. Jag finns inlåst i aulan under tiden.


Tack Lisen för ditt meddelande, jag hoppas med att du kan komma upp och hälsa på mig! Det hade jag behövt. Jag ska försöka uppdatera bloggen oftare.

Just nu så är livet verkligen fyllt av spex. Varje dag repar vi för fullt och får fortfarande lära oss massa nya saker att göra. varje kväll mellan 19- och framåt natten så har vi genomdrag av föreställningen. Det börjar bli bra. Även om många fel gjordes idag så är det ett plus att vi ens inser att något är fel, det innebär ju att vi har lärt oss hur allt ska vara när det är rätt. Och det visste vi inte i söndags. På lördag smäller det då ska vi kunna det här.

Snart kommer mina hjärtan, blir så glad varje gång jag tänker på det. Jag ska borra in mitt huvud i Princens päls och sen ska jag krama sönder honom. Ska borra in huvudet i Sannas päls me. hahaha.

sovmorgonen idag var gjuten! trotts den så har jag varit ovanligt förvirrad idag. men jag ska samla huvudet till imorgon!

nu har jag inte så mycket mer att skriva för det händer inte mer i mitt liv nu. Det ringde en telefonförsäljare till mig innan idag, det är nog det enda som skett idag som inte har med spexet att göra. Nästan så att jag ville prata lite med honom och höra vad som händer i världen och prata lite bara, men samtalet bröts för någon (enligt min teori) har klätt in green room i någonsorts väggar som är ogenomträngbara för mobilsignaler och trådlöst internet bara för att helt skärma av oss från omvärlden.

oj nu låter det lite deppigt här, måste ju tillägga att detta är något av det roligaste jag varit med om i hela mitt liv och att jag ska vara med i spexet nästa år, ja, det kan ni skriva upp på en lapp och stoppa i fickan, som Catrin lärt mig säga :D

God natt alla ärade spexare, mina kära damer och herrar....och mette-marit!