Balle-kong fixande

Fredagkväll snart 22.00.

Jag har precis vilat lite. Har betsat golvplankor idag, för jag och syrran har ett projekt till moren. Vi ska fixa till hennes balkong (efter inspiration från mitt kalle-krona besök). Vi har köpt trägolv som vi betsat, nya stolar, nytt bord och en bänk samt en hel drös med blommor och krukor. Vad är resultatet av detta, jo, att en fredagkväll har jag precis vilat ltie och nu har jag gått upp för att plantera lite blommor. Var gick denna dagen fel? Det är fredag, jag borde vilja gå ut o festa. Det är till och med festival här i stan. Men inte för mig, nä för jag ska plantera blommor. Så ska jag måla färdigt väggarna påmitt rum också. Akta er, här kommer partydjuret-Johanna och nu blir det rock'n'roll!! Håll i hatten!


Imorgon blir det lite mer rock'n'roll i alla fall. Då får jag finbesök av Fia, Oskar, Tommy, Johannes, Jim ovh även Fille och hans Carro kommer senare på kvällen. Då blir det fullt hus och full Johanna.

Nä du, blommorna hoppar inte ner i krukorna av sig själva!!

rock on!!


Let me update you!

Nu slutade kvällen så här:

Jag petade på en blomma, tröttnade, klädde mig fint och begav mig ner till festivalen för att möta min mor och hennes karl. Tre öl senare så var min omgivning fortfarande lika dryga, bonniga, fjortisar och fulla. kändisstatus vasr att bonden Per-Martin från Bonde söker fru var på plats och sökte fru. En kvinna flockades runt honom och tar han inte hjölp av Linda Isaksson igen så är det nog den enda frun han fick tag på ikväll. Fast ikväll var temat mer "ölhävande man söker medelålders desperat full kvinna". Kanske borde sälja det till tv4 som ny progemidé, dem tycks ju sända allt möjligt skit nu mera.

Gammal kände jag mig när jag såg mina gamla fadderbarn springa runt lättklädda och fulla. Jag ville ge dem en kram och förklara för dem att allt kommer ordna sig, jag ska ta hand om dem. Men sen kom jag på att de ska jag inte alls göra så jag lät dem springa fritt. Morsan var full som en kastrull, i alla fall efter den tredjke ölen jag köpote till henne. När hon o karlen begav sig till dansgolvet för att dansa med alla andra enbenta elefanter som gjorde sittt bästa för att stampa takten så gjorde jag mitt bästa för att gömma mig för alla medelåldersmän (eller förlåt, gamla gubbar) som hoppades på högvinst och försökte ragga lammkött. Men icke, detta lammköttet (lammakyded som vi säger här hemma) höll hårt i bordet och stirrade envist ner i marken för att slippa alla former av ögonkontakt me fyllegubbarna.

Nöjd (?) efter en helkväll på festivalen så begav jag mig hemmåt för att kissa i en gränd på vägen, mest för skojskull. Nu ska jag nanna så jag orkar med full fräs imorgon.


kalle-krona

Nu har jag spenderat några timmar här tillbaka i Ystad efter två sköna dagar i Kalle-krona hos Björkan o Alex och söte lille Sphinx var ju också där.

Karlskrona är en väldigt mysig ort och jag vill dela ut pluspoäng till allt vatten runt om i stan, men flest och mest pluspoäng vill jag ge till alla uniformsklädda män som traskade kring i staden. Thank you god säger jag bara. Vilken karl som helst (njae, nästan) ser ut som en gud i uniform. Jag funderar starkt på att göra lumpen endast för att kunna traska omkring om värnpliktig bland alla dessa karlar. Men tyvärr var minus-sidan mycket längre än plus-sidan när det kom till att göra lumpen.

Vi planerade att åka båt, men valde att shoppa. Så 2 st Johannor gav sig ut och shoppade dubbelt så galet. Ja, vi shoppade så hejvilt så att deras balkong fick en totaltrenovering och katten fick bröllopskläder. Sen tillbringade vi hela kvällen på balkongen med alkoholhaltigdryck och cigg. Idag blev det lite tillbakalämning och bytning av gårdagens inhandlade objekt, sen fika på Wayne's och därefter en stressad tur till stationen för det var dags för hemfärd för min del.


Hej kära regn-och skogud!

Igår önskade jag att det skulle regna idag så att jag kunde få använda mina nya fina gummistövlar, tack det funkade.  Jag har nu provat mina stövlar och är nöjd med mitt köp och med regnet som följt mig hela dagen idag och därför kan det sluta regna nu. Jag tackar för provregnet men behöver inte mer nu, tack. Jag vill alltså reklamera de senaste regnet jag fått och jag vill ha ett tillgodokvitto på lite sol istället. Imorgon vill jag gärna ha lite sol för jag hade planerat att ställa gummistövlarna på hyllan och prova mina nya fina sandaler som jag inte hann prova-gå idag eftersom det regnade. Om det inte blir någon sol imorgon så kommer jag gå vidare med detta och kontakta din chef. Det vill vi väll inte?

Sluta regna nu då!

Vänliga hälsningar
Johanna

back in skåne

Nu har jag spenderat några dagar här hemma i skåne.

Midsommar firandet skedde hemma hos Sanna, jag fick en smärre chock av de antal vuxenpoäng mina vänner plockade hem. Restaurangköp, husbyggande, heltidsjobb, barnplaner, hundar... ja jag kontrade så gott jag kunde med mitt boende i en skolåda på studentgatan och att jag faktiskt pluggade nu. Men jag kände mig inte mer vuxen för det. Men sån tur var så försvann de vuxna i takt med att alkoholen tog i sin plats i allas sinne. Det resulterade i att vi alla stod som småbarn och gnällde på varandra under den sista kubb-omgången kl 01.00. Sen gicvk vi in för att spela mer spel men även där så blev det mest tjafs om ifall spindlar är insekter och om man ska strava schimpans eller chimpans och hur stort ett samhälle ska vara för att det ska kallas för en stad. Allt detta ska googlas till nästa spelomgång. :D

Midsommardag planerades att firas på Kulla, detta härliga, boninga ställe. Med kasedans och trätollor så känner sig alla som hemma. Vi åkte dit och betaladee det dyra inträdet för att få festa i skogen. Vi hann sätta oss o börja käka och då kom regnet. Det öste ner hysteriskt mycket. Så vi packade ihop oss drog. Jag och Blondie hamnade med Björkan o Alex hemma i björkans mammas hus. Där drack vi oss lagom berusade, tilläckligt berusade för att inte orka gå in på krogen och lagom fyllehungriga för att besöka det nyöppnade Max som numera huserar i Mcd-gamla lokaler. Eftersom både jag och B jobbat i lokalerna tidigare så roade vi oss ett tag med att hänga över disken och bekräfta att inte så mycket har byggts om vid kyl och frysutrymmena samt att samma fritöser används fast med en ny panel på. Jepps, arbetsskadade är vi. Vi ska även roa oss med att åka ut till det nybyggda Mcd där våra gamla arbetskamrater befinner sig och studera deras lokaler grundligt.

Idag tog jag en välförkänt sovmorgon och som som en stock, Lissan informerade mig om tt jag snarkat som en stock också. Jag släpar fortfarande på cp-förkylningen som jag drog på mig i Hultan-regnet. Sen drog jag med mig moren min till stranen, men där stannade vi bara i 30 min för det blåste. Jag visste att det blåste för mycket för att ligga på stranden redan innan vi åkt, men jag längtade dit så otroligt mycket och än så¨länge så var det de 30 bästa minutrarna idag, så jag är nöjd.

Någon gång ikväll kommer Björkan o Alex för att hämta upp mig sen ska jag följa med dem till Karlskrona i några dagar. De kan komma närsomhelst från nu till ikväll och jag borde packa o duscha men det skjuter jag på som vanligt. Trots att jag varit vaken så få timmar så börjar jag bli lite trött nu. Det kan bero på att alla här runt  om mig sover middag just nu, till och med de tre hundarna har somnat på en gång. Ja just de ja, det är tre hundar nu ja, för Lisette med sin söta lilla Chewi är tillfälliga inneboende här hos oss. Så nu är det 6 djur och 4 människor, jag tror detta kan klassas som ett litet kollektiv nu :D. Det var 7 djur först  men min systers hamster Fia-Lotta överlevde inte trycket. Det blir en liten begravning hos Mormor ikväll.

chipp o hajk

Hultan

Nu ropade just min syrra att det ä'r dags att gå. Jag sitter i hultsfred o har överlevt festivalen. Ganska sliten var jag så jag sov till 17.15 idag.

Lagom.


Nu hinner jag inte berätta om allt som har hänt på festivalen, men de har avrit massa skoj i alla fall. Jag har ont i halsen och är hungrig som en gnu, så nu ska vi snart vi käka pizza och ostbågar. Mumsfilibabba.


Det verkar inte som vi har gått än, syrran stressar mig i onödan. För alla er som vill se fina videoklipp från festivalen kan gå in på lunarstorm (erkänn alla, jag vet att ni har en) Min syster o två till h ar i alla fall filmat för lunar under festivalen som ska vara länkat från startsidan.


Vädret kunde varit bättre under festivalen, regn är ingen höjdare när tält är det enda skyddet. Nykterhetstatusen har varit relativt lugn, alkohol har förtärts dock ej i överdrivna mängder.


Nu ska det dock förtäras pizza i överdrivna mängder.


Chipp o hajk

gammal ickesur mjölk

mm, mjölk är gott. Det var därför jag gav mig på att öppna den gamla mjölken som stod i min kyl, med mycket eftertänksamhet och förhållen näsa så smakade jag lite på mjölken. Men gammal mjölk är inte de samma som sur mjölk så nu sitter jag här och häver i mig. Vet dock inte om jag orkar/bör dricka en och en halv liter mjölk nu på kvällskvisten. Den kanske surnar i min mage till imorgon.


Jag har spenderat de senaste dagarna i lilla Kolbäck utanför Västerås. Hemma hos Catrin har jag läst böcker, slappat, badat i pool och festat lite. En liten semester har de bivit.


Semesterstatus:

Lästa böcker:  2, Bokhandlaren i Kabul och Sverige Sverige fosterland
Antal timmar i solen: Ca en, jag befann mig mest i skuggan
Antal timmar sovandes: Många, jag vet inte vad jag håller på med men jag älskar att sova överallt
Kyligast: Att hoppa i poolen imorse, holy bananas vad kallt de blåste då
Hetast: Svårt, Kolbäck är ganka ohet (sorry alla Kolbäckare).
Sniknast: Bilisten blockerade med sin bil så att vi inte skulle komma ut från parkeringsplatsen. (okej det var hans plats vi tagit, men de visste vi faktiskt inte)
Hjälpsammast: Gangstern som passerade förbi och efter mycket övertalning fick nyckeln så han kunde trixa ut vår bil åt oss.
Mest fördomsfulla:
Vi, som antog att han var en gangster och inte vågade låta honom sätta sig i bilen (sett för mycket film kanske?)
Tröttast: Återigen vi, som en lördagkväll i Västerås lämnar krogen efter en timme.
snuttigast: Catrin, som bär runt på en två månaders baby när hon är lite halvlullig och förfestar. Stackars bebisen hade ingen aning om vilken famn det var hon hade hamnat i. Catrins hjärta slog hårt för den lilla och jag var nästan helt säker på att jag kunde höra en biologisk klocka någonstans inom henne, moderskänslorna kröp sig som växter kring en husknut.
Sorgligast: En artikel i tidningen om en stackars 86-årig tant som blivit bestulen på sin sjuårige tax som var allt hon hade här i livet. Fan ta er rövtjuvar, lämna tillbaka hunden nu era mongon, annars får ni en pungspark.

stackars tanteliten som stod där på bilen, en skrynklig liten tant med flaskbottnar till glasögonen och hela munnen full med en tand. Inga barn, inga syskon, bara en liten vovve som hon kunde prata med, för dem förstod varandra. Så kommer det några rövhål och snor hunden, till ingen nytta alls. Stackars tanten var jättelessen hela tiden. USCH!

Nu har jag druckit för mycket halvgammal mjölk och har fått ont i magen.

Imorgon laddar jag nog upp lite bilder. Sen ska jag jobba 15-00 i Karlskoga och sen tidigt på torsdag är de Hultan och festivaltajm!

Peace out!

tycker du om mos?

ystad via hultsfred

Återigen så blir det ystad vi hultsfred när jag ska ta mig hem för första gången i år! Ser framemot att åka dit som satan, jag fick guldtider att jobba där så jag missar inget av de jag ville se! Så strålande, kunde verkligen inte fått bättre tider! Plus att dagen efter jag fick jobbet så togs annonsen bort från sidan så återigen vann jag på att ha dåligt tålamod och att allt måste ske nu nu nu och så impulsivt som möjligt! Nöjd! Det skadar ju inte heller sommarekonomin genom att min lön består av inträde och mat! Nöjdast!


Idag var jag dock inte lika nöjd, FiaLottaGammelPotta har åkt hem till hbg och lämnat mig här :(

Ännu mindre nöjd var jag av att stressa till jobbet endast för att upptäcka att jag var där en timme för tidigt, då är man bannemig bra på att stressa! Men lyckligvis slutade det lyckligt med att jag fick hoppa in en timme tidigare. Oooh satan i gatan vad där var folk, hela Örebro var där inne tror jag. Ja Herreminge! Affärerna hade öppet till 22 idag vilket innebar att jag tog min sista gäst 23.05 fast jag slutade 23.00. Solen skojade till det lite med oss och kastade in en envist varm och stark solstråle som jag svär riktades rakt i mitt huvud var jag än gick och som back up hade solen en icke existerande vind som blåste så lite som möjligt just där var. Vilket har resulterat att jag nu sitter här hemma o stinker svett, mmmm fresh, jag vet :DI veckan som varit så har jag jobbat massa(mån, tis) och sovit massa på dagarna (alla dagar) och varit me några från jobbet o druckit öl (tis), haft manusmöte här hemma(ons) och sen var det idag och då vet ni vad som hänt (tors ;) )

Imorgon ska jag försöka komma upp tidigt så jag kan spendera morgonen i solen sen jobbar jag 12-16, sen är det manusmöte hos Fredrik, sen jobbar jag igen 20-03.

Nu ska jag duscha kallt och sen krypa ner under varma täcket!

Förresten så köpte jag en scarfs idag, en laxrosa. För alla klär ju laxrosa som Kristian Tyrann engång sade!

Puss på er simpor och grodfötter!Till er som tänkte åka till skåne i sommar! Ni måste fylla i ert visum först! :D Syns inte så bra dock...

image255

Årets glitterpitt

Med nominering:

"En av två partybrudar som vet hur man festar, vars leende och kramar värmer och uppmuntrar! Årets Glitterpitt är en strålande, glittrande glad skånska som lyser upp vilken grå dag som helst, med det eviga leendet på läpparna - även i jobbiga situationer"

image251

Bada-bada-da-da-daaaaaam!!!
Igår var en bra dag av många anledningar. Fast dagen hade även sina dåliga stunder. Till exempel som att jag var tvungen att vakna tidigt på morgonen, efter endast 5 timmars sömn, sen ännu värre att jag var tvungen att jobba.  De värsta av allt var när jag slutat jobba och skulle cykla snabbt som blixten hem men upptäckte att jag inte kunde hitta min cykelnyckel. Jag leta överallt inne på jobbet och i alla mina fickor, sen började jag långsamt och ledsamt traska hemåt och gick den vägen jag cyklat innan för att se om jag tappat den på vägen. Jag gick och svor för mig själv och var bombsäker på att nån liten snorig skitunge hade hittat min finaste (och enda) cykelnyckel. Men ingen nyckel låg det vid vägen. Jag såg dock ett läppglans på vägen som någon annan stackare hade tappat. Jag ville absolut inte ta upp det eller röra det, jag till och med gick i en liten båge runt det bara för jag intalade mig själv att det säkert låg miljontals små äckliga herpes- och baskiluskbakterier och grodde i det. Då övervägde jag att ta upp det och ge som straff till en fiende någon för att sen kunna skratta högt och elakt. Sen kom jag på att jag inte hade några fiender, förutom möjligtvis den eventuella snoriga skitungen som tagit min nyckel, så jag traskade vidare. Jag tyckte väldigt synd om mig själv där jag gick ensam, trött och lite smålessen så jag ringde mamma och syrran för att få det bekräftat att det var riktigt synd om mig. Jag kände hur en liten tår ville rulla ner över min kind, men intalade mig själv sen att mina ögon vattnades på grund av motvinden och allt grus som flög upp i mina ögon och inget annat. När jag traskat hela vägen hem, så ser jag någon som glimmar till. Där var den, min sötaste (och enda) cykelnyckel låg alldeles utanför min dörr. Jag plockade upp den och kramade den ömt, sen lovade jag mig själv att jag skulle operera in den i pannan på mig. 

Sen förvandlades jag till Superman, Fia blev Batman och Oscar blev en Oscarstatyett, sen begav vi oss i väg till Oscarsgalan där vi mötte fantastiska kända och mindre kända personer, penntroll, seriefigurer, actionfigurer och tro det eller ej en till Superman! Festen var som vanligt fantastiskt rolig. Även om min favorit höjdpunkt var när jag plockade hem priset för Årets Glitterpitt. Fia!  Mitt hjärta, min tjackhora, min danska prins, utan dig så hade de aldrig blivit så roligt!! Det bästa pris jag någonsin fått och det kommer ha en speciell plats i mitt hjärta och i mitt hem för resten av mitt liv. De klådde "årets blackjack" som jag fick efter en säsong i Lindvallen för mina raggningsprestationer. Hehe. Festen fortsatte in på morgonkvisten med bad, bastu och öl. Jag fick även se så många snoppar så att det kommer räcka för i alla fall tre år framöver!! Så fick blev det även silverpjätt och jag, frida o jr fick ännu en gång beträda varandra. Intern humor när den är som bäst.

Förövrigt så var det även en fantastisk sista kårkväll i fredags och grabbarna rockade på scen som alla gånger förr. Det var även det som la grunden till att jag hela helgen har varit fruktansvärt hes och efter gårdagens fortsatte fylleskrikande och panikskrikande när Oscar tryckte ner mitt huvud i vattnet så börjar jag även känna en påtaglig smärta i halsen. En helt tystdag och massa te hade gjort susen, men en helt tyst dag för mig? njäe, det vet vi redan att det är ganska kört, men ja tack! Jag tar gärna lite te.

Förresten så ska jag avsluta detta faktiskt ganska långa inlägg med att berätta att det blir en tripp till Hultsfredsfestivalen för min del i år. Idag fixade jag så att jag ska jobba i entrén under festivalen. Kul kul ska det bli. Så snart packar denna glitterpitten ner sin statyett och drar och festivalar lite......Förresten så vill jag tacka min mamma.